Росіяни трують наших дітей Михалковим

Якщо окупанти втримають захоплені території, то ці українські діти через 10 років скажуть, що не треба їм нав'язувати, "на каком язикє говоріть"

Прочитав у новинах, що волонтери з РФ доставили в окуповане село Новотроїцьке книги із фонду Михалкова.

Це перше, що роблять окупанти, – забирають українську мову і приносять російську. Працюють дуже технологічно і грамотно: під прицілом російської мови в першу чергу діти. Якщо росіяни втримають захоплені території, то ці українські діти, яких зараз труять Михалковим, через 10 років скажуть, що вони рускіє і не треба їм нав'язувати, "на каком язикє говоріть".

Саме так в Україні з'явилися рускоговорящіє українці. В радянських школах їм давали російські підручники, розказували про вєлікій і могучій рускій язик, все модне і цікаве робили російськомовним, а українською показували репортажі з коровників і концерти капели бандуристів.

Ніяка армія не встоїть, якщо вбиває одного окупанта, а замість нього в нашому тилу підростає два нових

Рускій язик – це не мова. В першу чергу, це інструмент перетворення аборигенів поневолених народів на рускіх. Ніяка армія не встоїть, якщо вбиває одного окупанта, а замість нього в нашому тилу підростає два нових. Які за походженням українці, але відчувають себе рускімі і будуть готові воювати за окупанта.

Після початку вторгнення дуже багато людей змінили своє ставлення до російської культури. Інколи це такі люди, від яких я цього не очікував. В переважній більшості випадків це не "перефарбувалися", а щира усвідомлена позиція. Я максимально підтримую таких людей і вам раджу.

Якщо ж ви досі не в їх рядах, а принципово захищаєте своє право говорити мовою окупанта, подумайте ось про що. Хто дав вам цю мову? Хто дав її вашим батькам? Якою мовою розмовляли ваші дід і баба, прадіди?

І головне питання: чи хочете ви множити російськомовне середовище в Україні і допомагати ворогу робити з українців московитів?

Переходьте на світлу сторону. Якщо тяжко – почніть просто писати українською в соцмережах

Якщо ні, переходьте на світлу сторону. Якщо тяжко – почніть просто писати українською в соцмережах. Застосовувати її в публічних просторах, на вулиці, в транспорті. Можливо, колись вам самому захочеться говорити українською і в сім'ї. Все таки, це ваша рідна мова. Яку у вас забрали, можливо, багато поколінь тому. І яка єдина є справді вашою, прошитою у ДНК.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі