В ЗСУ все чудово. Що ж не пускає нас до НАТО?

Владі варто не тішити себе та людей марними ілюзіями. Замість цього треба працювати 24/7 – тоді все вийде

Це був тест на реалізм.

Чи могли ми отримати запрошення у НАТО, якщо Джо Байден публічно заявляв, що ми до цього не готові? Здоровий глузд підказує, що ні. Але ж так хочеться вірити у краще!

Так хочеться вірити, що весь світ крутиться навколо України і тільки й думає, як би дати нам грошей, зброї, винищувачів. Так хочеться вірити, що це ми захищаємо Європу, а не 100 тисяч американців, кілька сотень тисяч європейців, сотні F16/35, "Петріотів", "Хаймарсів". Так хочеться вірити, що це ми потрібні НАТО, а не НАТО нам.

Реалізм каже, цей саміт стане важливим етапом на шляху України до НАТО. Але про вступ поки що мова не йде. Попереду дуже багато роботи. І так, вона не лежить у військовій площині. В ЗСУ все чудово. Це одна з найбоєздатніших армій світу. Нас не пускає в НАТО корупція, вибірковість правосуддя, атаки антикорупційних органів.

Ми багато говоримо про те, що НАТО має дати нам, але мало говоримо, що ми можемо дати НАТО навзаєм

А ще ми багато говоримо про те, що НАТО має дати нам, але мало говоримо, що ми можемо дати НАТО навзаєм. Було б дуже бажано добре розуміти, чим ми можемо бути корисними НАТО, щоб потрапити під ядерну парасольку блоку.

Ми обов'язково будемо в НАТО. Дуже бажано, щоб відповідальні за це з української сторони були реалістами і не тішили себе і людей марними ілюзіями. Замість цього треба працювати 24/7, і все вийде.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі