Війна втомлює. Але можна зайти і з іншого боку

Розбудили? Розлютили? Отримайте удари з усією історичною ненавистю!

Коли ми говоримо "ця війна – надовго", то зазвичай стає сумно. І з'являється таке журливе відчуття безпорадності та фатуму.

Стоп!

Емоція – інша. Київ конкурує з Москвою за право представляти регіон. У реальних вимірах – це офіси регіону "Західна Азія та Східна Європа". Представництва банків. Інфраструктурні проекти. Кінопродакшен і робота зі смислами.

Так, ми обороняємося. Проте наш воєнний захист має збуджувати в нас бажання лихо вриватися в культурний і бізнес-простір того, що раніше належало лише росіянам.

Офіси великих компаній вийшли з Росії? Welcome to Ukraine!

Офіси великих компаній вийшли з Росії? Welcome to Ukraine! Російська культура показувала безсилість людини перед державою ("Левіафан", "Груз 200")? Ми маємо переосмислити їх культурний канон з перевагою сили громади.

Росіяни хочуть нас узяти ізмором і страхом того, що вони "огромниє"? Вітаю вас, лицарі в латах, викуваних госзаказом і совпромом, ви нарвалися на рій.

Ті, хто в силах оборони, – мають захищати простір. Ті, хто оголосив себе бійцями культурного та економічного фронту, – більше зухвалості.

Росіяни хочуть, щоб ми були втомлені. Ми ж маємо бути на драйві. Врешті-решт, ніколи не пізно помстити за злочини Андрія Боголюбського.

Вони хочуть довгу війну з паузами на Івана Грозного, Петра І і Сталіна. Віддзеркалимо і використаємо паузи на свою модернізацію

Вони хочуть довгу війну з паузами на Івана Грозного, Петра І і Сталіна. Віддзеркалимо і використаємо паузи на свою модернізацію і переганяючий розвиток. Це уже відбувається, коли на місці радянських станцій, знищених Росією, будують нові, західного типу.

Розбудили? Розлютили? Отримайте удари з усією історичною ненавистю!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі