Чому я так радію пліткам про роман Жадана та Соловій

Якщо у стрічці особисте життя письменника знаходить місце поряд із репортажем із Met Gala – у нас таки є майбутнє

Я давно була прихильницею таблоїдів. Не штибу "Дорофеєва показала свій вареник", а нормальних. І щоб цей таблоїд багато писав про культуру.

Ви знаєте, у нас поняття "культура" взагалі-то дискредитоване. Колись давно на радіо мені придумували посаду. От були там вже політичний, економічний, міжнародний оглядачі. А я хто? Типу про культуру говорю, але слова цього завжди радили уникати. Бо всім насрати на культуру, це звучить фігово.

Тому арт-оглядачка. Ну і бо яка я вам на**й культурна?

Так от, ми всі з колегами завжди жалілися, що наша тема непопулярна – українців цікавить перш за все політика. З іншого боку, наша культурна журналістика ходила переважно із дуже серйозним обличчям. І це добре, бо завжди можна знайти багато текстів, написаних дуже освіченими людьми, які аналізують важливі тенденції тощо. Але вони із самого початку розраховані на вузьку аудиторію, тому про якийсь вплив говорити не доводилося.

Та останнім часом зʼявилося багато блогерів, які серйозними культурними журналістами, можливо, і визначаються як "щось поверхове", але саме вони нині стали дуже ефективними популяризаторами української музики, фільмів і навіть, прости господи, книг. Не кажучи вже про якісь ідеї, сенси, традиції, погляди.

Щоби українського письменника фоткали під час того, як він "вилізав із кущів, ховаючись із дівчиною" – це просто революція

Але саме у ці дні я ходжу задоволена як ніколи. У соцмережах та у "жовтих" розділах сайтів обговорюють розлучення Жадана та його ймовірний роман із Христиною Соловій. Нє, я була страшно рада і тоді, коли неслося навколо їхнього музичного відео з розпустою. Але щоб прям українського письменника фоткали під час того, як він "вилізав із кущів, ховаючись із дівчиною" – це просто революція.

Нагадаю, друзі, ще у недавньому минулому перед нами поставало питання, чи може український письменник матюкатися і займатися сексом. І думки були далекими від однозначності.

Коротше, я вважаю, що це неабиякий прогрес. Якщо у стрічці новин особисте життя письменника знаходить місце поряд із репортажем із Met Gala, Спартаком Субботою та фотками з репетиції Євробачення, то у нас таки є майбутнє.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі