Головне, щоб наверх капала копійочка. Всі інше – пофіг

Так і живемо: нищимо свого фермера, псуємо відносини з сусідами

Польща закриває кордон для українського зерна через демпінгові ціни українських трейдерів. Польські фермери протестують, бо ціни на внутрішньому польському ринку впали на 20%.

Я довго не міг скласти пазл: як таке може бути? З початком вторгнення логістика подорожчала в рази. Везти зерно автотранспортом і залізницею значно дорожче, ніж морем. То як в таких умовах українське зерно може бути дешевим?

Феномен дешевого українського зерна допоміг зрозуміти знайомий фермер. Він вирощує кукурудзу. До вторгнення трейдери купували тонну кукурудзи за $275. Зараз – близько $200 в порту або $155 доларів на елеваторі.

Повінь, засуха, підірвався на міні – твої проблеми. А коли збереш врожай, тобі дадуть таку ціну, яка ледве покриє собівартість

Всі ризики перекладаються на фермера. Повінь, засуха, підірвався на міні – твої проблеми. А коли виростиш та збереш врожай, тобі дадуть таку ціну, що ледве покриє собівартість. Бо ж війна.

Зате чоткі пацани, що все порішали на найвищому рівні та тягають зерно друзям Путіна з Туреччини, мають надприбутки. Бо ж війна.

Так і живемо. Нищимо свого фермера, псуємо відносини з сусідами. Головне, щоб наверх капала копійочка. І наверху прикриють будь-які схеми. Бо ж війна.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі