Коболєву варто дати Героя. Але він сяде за грати

Короткий нарис про Україну та мотивацію щось реформувати

2665 днів Україна не купує російський газ.

До цього більше 20 років поспіль Росія контролювала Україну через газову трубу.

І ось Майдан, Революція гідності, нова влада і призначення Андрія Коболєва в "Нафтогаз".

Коболєв руйнує тіньові схеми. "Нафтогаз" перестає кормити клани. І, о людоньки! Що ж це коїться? Замість мільярдних збитків "Нафтогаз" одразу ж починає генерувати багатомільярдні прибутки у бюджет України! Стає найбільшим платником податків у країні.

За одне це Коболєв вартий пам'ятника і звання Героя України. Але це було не все.

Команда Коболєва проводить перемовини з низкою європейських газотрейдерів, і в зиму 2015-16 років Україна вперше в історії входить без російського газу. Зараз йде 2665-й день, як ми не купуємо газ у агресора.

За це теж можна було б пам'ятник, але це ще не все.

Залишившись без важелів впливу на Україну, Росія використовує зрадницький контракт на постачання газу, який підписала Юлія Тимошенко. Контракт Юлі дає підстави "Газпрому" вимагати від України $80 млрд. Це купа грошей. Програш цього позову став би для України катастрофою.

Команда Коболєва не просто відбиває атаку на $80 млрд у Стокгольмському арбітражі, а й змушує Росію виплатити Україні $2,9 млрд

Команда Коболєва не просто відбиває атаку на $80 млрд у Стокгольмському арбітражі, а й змушує Росію виплатити Україні $2,9 млрд.

Що там по Коболєву? Він народний герой, спитаєте ви? Пам'ятник поставили? Його прізвище внесене в підручники історії як взірець добросовісного держслужбовця? Присвоєно звання Героя України?

Ніт. Спочатку клани, що втратили свій чорний нал з "Нафтогазу", нацькували на Коболєва продажні ЗМІ, і половина населення України ненавидить його за високу зарплату.

А тепер Коболєв сяде за грати. Бо нєх*й вий**уватися. Крав би, як всі, був би уважаєма людина

А тепер Коболєв сяде за грати. Бо нєх*й вий**уватися. Крав би, як всі, був би уважаєма людина.

Це був короткий нарис про Україну, реформи та мотивацію наступних поколінь чиновників щось реформувати, маючи приклад Коболєва. Який мав би стати героєм. Десь в іншій країні, де ефективних урядовців цінують. А у нас – сяде за грати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі