Ставки на переможця у війні зроблені

На кону тепер репутація особисто президента США

Мало хто розуміє справжню мету візиту Джо Байдена в Київ.

Це не про зброю і не про переговори. Якби у Байдена була потреба поговорити із Володимиром Зеленським віч-на-віч, він просто попросив би Зеленського приїхати до Польщі. І навряд чи український президент міг би відмовити.

Цей візит – про ставки на переможця. Президент США зробив свою ставку і отримає політичні дивіденди від перемоги України.

Чому тільки зараз? Бо це надто високі ставки. Президент США не може дозволити собі програвати. Тому він утримувався від візитів після битви за Київ, Херсон, Харківщину. Американці прискіпливо прораховували варіанти. І візит відбувся лише тоді, коли в Штатах переконалися у невідворотності нашої перемоги.

Після такого публічного жесту Байден вже не просто десь там в Америці і дає нам зброю. Тепер президент США з нами в одному човні

Тепер про наслідки. Після такого публічного жесту Байден вже не просто десь там в Америці і дає нам зброю. Тепер президент США з нами в одному човні. Якщо переможемо – він переможе, якщо програємо – він теж програє. Враховуючи, що вибори в Штатах не за горами, тема війни з Росією буде на них ключовою. Будь який варіант закінчення війни, крім перемоги України, стане для Байдена і демократів на виборах катастрофою.

Підсумовуючи, на кону тепер репутація особисто президента США. Він буде всіма силами підтримувати свою ставку. Україна отримає все необхідне для перемоги. Визначеності в результатах війни стає більше.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі