Страх Європи перед могутністю Росії змінився іншим відчуттям

І це відчуття – впевненість у спроможності України зламати агресору хребет

Основний висновок Мюнхенської безпекової конференції – Європа змінилася і ніколи не буде такою, якою була до 24 лютого 2022 року.

Ця конференція була не про зброю, а про політичні рішення, після яких ухвалюються рішення про постачання зброї.

І тут для нас є дуже хороші новини. З'явився безумовний консенсус дати Україні все для перемоги. Інші варіанти просто не розглядаються.

Вперше на такому високому рівні піднята тема, чому варто віддати Україні все, що потрібно, – бо вся зброя і боєприпаси Європи вироблялися для захисту від Росії. Саме цю функцію виконують зараз ЗСУ. Тому кожен переданий ЗСУ снаряд, гармата чи танк зменшують військовий потенціал Московії та її спроможність атакувати ЄС.

Проста логіка, яку чудово зрозуміли в Балтії та Польщі, але яка раніше багатьом була недоступна.

Європейські політики зараз говорять про перемогу України і поразку Росії так безкомпромісно, ніби вони не європейські чиновники, а українські націоналісти

Змінилися європейські політики. Більшість з них зараз говорять про перемогу України і поразку Росії так жорстко і безкомпромісно, ніби вони не європейські чиновники, а українські націоналісти.

Страх Європи перед могутністю Росії змінився впевненістю в спроможності України зламати агресору хребет.

Політичні рішення, прийняті за підсумками Мюнхенської безпекової конференції, не такі помітні, як постачання зброї на Рамштайнах, але набагато важливіші стратегічно.

Росія має не просто не виграти, а програти. Повільно, обережно, але неухильно Європа йде до цієї української формули миру.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі