Реагувати на корупцію – добре. Але чому ж так повільно?

Поки влада зволікає, хтось продовжує "мутити бабло", а хтось – гинути на фронт

Бачу в кількох друзів пости, мовляв, яка класна влада, що швидко зреагувала на корупційні скандали.

Не думаю, що хвалити владу – тяжкий гріх. Просто хочу уточнити, що це брехня, бо ніякої швидкої реакції не було.

Полковник Богдан Хмельницький був фігурантом карної справи про розкрадання $580 тис. Про підозри посадовцям Міноборони за цю оборудку було оголошено 31 серпня. Якби Хмельницького звільнили тоді, ніякого скандалу з яйцями по 170 грн і картоплею по 22 не було б. Але ніт, не звільнили. Міноборони прикрило свого співробітника. Щоб позбутися підозрілого типа, Мінобороні знадобився мегаскандал, який потрапив у світові ЗМІ, й 149 днів з моменту першої підозри групі крадіїв, до якої входив Хмельницький.

Чи можна назвати швидкою реакцію, для якої знадобилося 149 днів? Не впевнений

То чи можна назвати швидкою реакцію, для якої знадобилося 149 днів? Не впевнений.

Або звільнення Валентина Резніченка. 9 серпня "Наші гроші" опублікували матеріал про небачену щедрість Дніпровської ОДА, яка перерахувала більше 1 млрд грн фірмі "Будінвест Інжиніринг" близької подруги Резніченка Яни Хланти. Але Резніченко чудово себе почував весь цей час. Їздив в ескорті Зеленського у звільнений Херсон і навіть знову перераховував мільйони на "Будінвест Інжиніринг". Звільнений через 172 дні після публікації Юрія Ніколова.

172 дні – це швидка реакція чи ні?

Корупціонери з Міноборони замість закупівлі бронежилетів намутили собі баблішка, а без тих бронежилетів загинув хтось, хто сьогодні міг би жити

Мені здається, ніт. Не швидка. Мені здається, це дуже повільна реакція. Особливо, якщо враховувати, що коли корупціонери з Міноборони замість закупівлі бронежилетів намутили собі трошки баблішка, без тих бронежилетів загинув хтось, хто сьогодні міг би жити.

То за що хвалимо? Що нарешті перестали с*яти нам в очі і здали найбільш помітних корупційних персонажів? А що робити з менш помітними?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі