В цьому сила Росії. Та одночасно її слабкість

Велетенська Московія – це просто гігантські видатки

Свято наближається!

На початку війни я проаналізував стійкість економіки та суспільства Московії до ведення загарбницької війни в Україні. Вийшло, що вони мають до двох років, щоб перемогти, або будуть вимушені забратися геть.

Десь на кінець цього року я прогнозував перші серйозні економічні проблеми, а на початок наступного – перші публічні прояви невдоволення суспільства з подальшим поширенням антивоєнних настроїв та падінням рейтингів Путіна.

І ось хороші новини. Щоб покрити дефіцит бюджету у жовтні-листопаді, в "Газпрому" забрали 832 млрд руб. Ще 560 млрд руб. забрали з Фонду національного благосостоянія (ФНБ). Разом це майже 1,4 трлн руб.

Лише за два останніх місяці бюджетний дефіцит Росії став у півтора рази більшим, ніж за 9 місяців з початку року

А тепер давайте розберемося, багато це чи мало. За попередні 9 місяців на покриття дефіциту бюджету пішло менше трильйона рублів. Тобто лише за два останніх місяці бюджетний дефіцит Росії став у півтора рази більшим, ніж за 9 місяців з початку року.

Це значить, що економічні проблеми Росії будуть не лінійними, а експонентними – зростаючими лавиноподібно. Сила Росії – в безмежності, і це є одночасно її слабкістю. Велетенська Московія – це просто гігантські видатки! Як тільки починаються проблеми з доходами, гігантські видатки просто зжирають Московію зсередини.

І це ж іще не було нафтового ембарго та граничних цін на російську нафту, які вводяться в дію з грудня.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі