В Росії будується нове кріпосне право

Ми боремося за можливість не жити при цьому феодалізмі

Мені було цікаво, як у Москві відсвяткують 7 листопада.

Усе очікувано.

Росія грається у косплей Сталіна. З виставкою про парад 7 листопада 1941 року. І ще одна з "топ-новин" – дзвінок Путіна у Пермську художню галерею на честь її століття.

Вітаю росіян із консервативним фашизмом. Сталін, до речі, у своїй промові того року воскресив образи з російського феодального минулого – Нєвського, Донського, Мініна та Пожарського.

Власне, при Сталіні і почала будуватися міфологема "великого российского искусства". Не пролетарського.

Що це значить для росіян? Під вивіскою православної Росії будується нове кріпосне право.

Вони пишаються тим, що забирають у людей їх права, даючи взамін середньовічну радість від колективних переживань

За що ми боремося? За право не жити при цьому феодалізмі.

Україна – точка боротьби з віссю країн-терористів. З режимами аятол, які дивляться вперед у нове середньовіччя. І кремлівські старці цього не приховують. Вони пишаються тим, що забирають у людей їх права, даючи взамін середньовічну радість від колективних переживань.

Публічні страти просто перенесені в телевізор. І московські неовельможі називають нас сатаністами, щоб порадувати дофамінні рецептори своїх неокріпаків.

Алюзію на 7 листопада 1941 року обрано невипадково. Так росіяни намагаються порівняти емоції від нашого контрнаступу з емоціями тих днів, коли німці були в кількох десятках метрів від Москви.

Тільки зараз росіяни не борються з фашизмом. Навпаки. На їх знаменах – Ільїн з мрією про "национального вождя" і "национального диктатора".

Сьогодні у західних демократій є унікальний шанс зупинити вісь Зла. Зла, яке не ховає своєї сутності. Навпаки – випʼячує цю сутність та тішиться нею.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі