Ратифікація Стамбульської конвенції виведе нас з-під тиску

Сфера захисту прав людини має розвиватись, і всупереч брехливим заявам, вона не має нічого спільного з питанням ЛГБТ

Жодна з перемог чи зрад, пов'язаних із Стамбульською конвенцією, для мене не є очевидною. Сфера прав людини й, зокрема, захисту жертв домашнього насильства розвивалась і буде розвиватись на підставі національного законодавства і практик, до яких дозріло українське суспільство. З питаннями ЛГБТ-спільноти вона просто не має нічого спільного. Зачитування з парламентської трибуни статті з "Вікіпедії" про гендер депутаткою, яка, здається, народилась в парламенті, щоб вигадати проблеми з вихованням дітей, які нібито створить ця Конвенція, — вершина ідіотизму та брехні.

Ратифікація Конвенції посилить наших друзів і послабить наших опонентів при вирішенні питання надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС

Але ратифікація Конвенції важлива. Вона посилить наших друзів (як виявилось, зовсім не тих, кого ми такими вважали) і послабить наших опонентів (теж не ті, на кого ми сподівались) при вирішенні питання надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС.

Попереду у нас роки складних переговорів, і вчорашнє стратегічне рішення Ради в багатьох місцях виведе нашу країну з-під недоречного тиску. Успішно реалізовані хороші тактичні кроки (та ще й ті, які свідчать про здатність політичного класу мобілізуватися заради потрібних рішень), що сприяють досягненню стратегічної цілі, приносять справжнє задоволення.

А ще обговорення цього питання позавчора на фракції примусило мене по-новому побачити нашого прем'єра. В матеріалі, глибоко розуміє стратегію і тактику переговорів з ЄС, зважено і правильно добирає аргументи.

Прорвемось!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі