Ми є свідками символічного моменту створення нового союзу

Вчора у Верховній Раді відбулося справжнє свято українсько-польської солідарності

Що відбулось з виступом президентів Володимира Зеленського та Анджея Дуди?

Президент України у своїй промові поінформував, що Польща прийняла рішення прирівняти українських біженців в правах з громадянами Польщі. Мова йде про сфери освіти, охорони здоров'я тощо.

Враховуючи, що мова йде про 2-3 млн громадян, це далеко не символічний жест з боку братньої Польщі. Щоправда, президент України кілька разів наголосив, що українці перебуватимуть на території Польщі тимчасово.

Україна, шляхом прийняття окремого закону, введе дзеркальні правила для громадян Польщі

Разом з тим, на думку нашого президента, такий величний і складний жест в сторону українців заслуговує на більше, ніж слова вдячності. Тому Україна, шляхом прийняття окремого закону, введе дзеркальні правила для громадян Польщі, які, як сподівається президент Зеленський, ніколи не матимуть необхідності скористатися можливостями, що створить новий закон, за обставин, в яких опинились українці.

Президент Дуда присвятив цьому питанню окреме місце у своїй промові. Він розповів про усі форми підтримки, які Польща надає Україні, та особливо підкреслив, що наші дружини, діти і онуки в Польщі не біженці, а гості.

Година обміну посланнями лідерів наших держав була дуже емоційною. Практично кожну фразу парламент зустрічав оплесками і стоячи. Але поза винятково сильними і позитивними емоціями події не бракувало змісту.

Наші країни фактично в односторонньому порядку розпочали прирівняння в правах громадян

Наші країни фактично в односторонньому порядку розпочали прирівняння в правах громадян. Окрім цього, заявлено про підготовку спільного контролю на українсько-польському кордоні. Це і дозволяє мені, піддавшись емоціям справжнього свята українсько-польської солідарності, заявити про символічний момент початку створення нового союзу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі