Наш зоряний час не триватиме вічно. Ось що маємо встигнути

Війна зруйнувала стару, пострадянську модель України, тож нам потрібна нова, сучасна та діюча

Ми спостерігаємо зоряний час України. І ним потрібно скористатися для того, щоб перевести геополітичний флірт у геоекономічні довгі відносини.

Боно, Анджеліна Джолі, Джил Байден в українських містах. Володимира Зеленського ставлять на обкладинки світові ЗМІ. Українськими ЗСУ захоплюється західний світ.

Стоп! Цукерково-букетний період не буває вічним.

Війська Росії в Україні з квітня очолює генерал Олександр Дворніков. З досвідом ведення бойових дій у Сирії.

Російська спецоперація мовою цифр зі статті Сергія Шойгу в газеті "Красная звезда". З 2015-го по 2020-й Росія зробила 44 тис. бойових вильотів. Авіацією та крилатими ракетами було знищено 133 542 об'єктів інфраструктури, 400 нафтопереробних заводів, 4100 паливних заправок. Росія застосовувала особистий терор проти лідерів опозиції — їх знищено було 865, за даними Шойгу.

Іншими словами, росіяни використовують не методичку з Грузії. Грають вдовгу. Ви це бачите з реальності, без могу досвіду.

Віктора Андрусів нещодавно написав пост, звідки я виділяю два головні меседжі. По-перше, Росії потрібно дотягнути до листопада. Початок опалювального сезону і продовольча криза дозволить Росії домовлятися зі світом. По-друге, ми не можемо залити умовний Захід грішми. Проте можемо виграти емоції виборців — елітам потрібні голоси.

До роздумів Віктора я би додав ще один фактор: потрібно більше доносити стратегічні цілі оборони України, щоб пояснювати ситуацію і контекст.

Відновлення газопостачання в Ірпені чи відбудована Охтирська ТЕЦ — така ж перемога, як збитий літак ворога

Оборона України — це не лише збройний захист. Також це відновлення визволених населених пунктів. 66% відновленого газопостачання в Ірпені чи відбудована Охтирська ТЕЦ — така ж перемога, як збитий літак ворога.

Оборона України — це і повернення інтелектуальних дискусій про роль України. Ми не можемо виїжджати на суто антиросійський риториці. Кремль, наприклад, жонглює багатополярністю і антилібералізмом. Наше завдання — виробити місію України.

І гроші. Потрібно не соромитися того, що нам потрібна модернізація і полегшення роботи для активного населення. З грошей фінансується оборона. Гроші допомагають робити кампанії.

Війна зруйнувала пострадянську стару модель. І максимум до жовтня 2022 року ми маємо народити нову, діючу модель України.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі