Чому Росія ніколи не покається

Очиститися допомагає культура, якої там немає

Чому свого часу німці, люди справді високої культури, повірили недоуку Гітлеру? Про це написані томи в усьому світі. Але чому німці потім покаялися і вже не нападають на інші країни? Бо їхня культурна спадщина справді вартісна й впливова. До всього, німці були в нацистському диму лише 12 років.

Без награбованих грошей, які Росія витрачає на просування Достоєвського, Чехова, Пушкіна та Толстого, про російську культуру б ніхто не знав

Чому Росія ніколи не покається? Бо не має культурного багажу. Жодного. Її культура гімна варта. Без награбованих грошей, які Росія витрачає на просування Достоєвського, Чехова, Пушкіна та Толстого, про неї б ніхто не знав. Крім того, в нацистському диму русские сидять щонайменше від 1917 року. Тобто 105 років. Це, повторюся, щонайменше, якщо вести відлік від Леніна, чиїй мумії вони поклоняються. Культура рано чи пізно дозволяє очиститися. Так, німці заграють з росіянами. Але теж через відчуття провини, помножене на історичну пам'ять: діди гвалтували. Проте культу невігластва я в Німеччині не помічаю. Як культу срать кругом, гвалтувати та вбивати дітей, красти труси і каструлі. Тобто, Росія — безнадійна, бо Пушкін — штучно роздута культурна цінність. Як Достоєвський, Чехов із його соплями русского інтелігента та Толстой з його пошуками Бога.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі