Які санкції швидше знекровлять економіку Росії

Відповідь — у доходах Газпрому

Багато наших громадян дещо міфологізує значення експорту газу з Мордору й надто емоційно сприймає, що лідери європейських країн не готові від нього відмовитись "тут і зараз".

Для розуміння ситуації наведу деякі відкриті дані щодо експорту російських енергоносіїв.

Доходи Газпрому від експорту трубопровідного газу у 2021 році становили $55,507 млрд. У той же час, за підсумками 2021 року, митна вартість вивезеної з РФ нафти досягла $110,1 млрд. У вартісному вираженні експорт російських нафтопродуктів у 2021 році склав близько $70 млрд.

Значно більші збитки будуть нанесені Мордору внаслідок обмеження експорту нафти та нафтопродуктів

Виходячи з цих даних, легко зрозуміти, що значно більші збитки будуть нанесені Мордору внаслідок санкцій, які максимально обмежать надходження доходів від експорту нафти та нафтопродуктів.

При цьому, на відміну від трубопровідного газу, надзвичайної залежності від російської нафти та нафтопродуктів у європейських країн немає.

Тому варто максимально сприяти та тиснути на лідерів європейських країн, щоби вони якомога раніше ухвалили рішення про заборону експорту до країн ЄС та транзитного транспортування їхньою територією (у тому числі територіальних вод та портів) нафти та нафтопродуктів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі