Російські нафтогазові компанії постраждають від "зелених" заходів Євросоюзу

Доведеться значно знижувати викиди СО2

Євросоюз 14 липня опублікував довгоочікуваний пакет законопроєктів, які пов'язані з регулюванням зміни клімату, боротьбою з СО2 і вуглецевим слідом.

План передбачає різке підвищення мит на авіапаливо і введення послідової протягом 20 років заборони на продаж автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. Законопроєкт пропонує ввести транскордонний податок, яким буде обкладена вся продукція, при виробництві якої були викиди CO2. Крім цього, план містить ініціативи, що змінюють механізм квотування викидів, норми викидів СО2 для автомобілів, систему оподаткування для стимулювання "зелених" проєктів, законодавство про поновлювані джерела енергії і альтернативні види палива. Цей проєкт ще повинні схвалити всі 27 членів ЄС і Європарламент.

Країни ЄС перебудовують економіку, стимулюючи виробників використовувати максимально екологічні технології

Головна мета програми ЄС "Fit for 55 in 2030" - до 2030 року знизити викиди на континенті на 55% відносно рівня 1990 року. Щоб цього досягти, країни ЄС перебудовують економіку, стимулюючи виробників використовувати максимально екологічні технології. Причому не тільки власних резидентів, але й імпортерів.

Від заходів Євросоюзу можуть серйозно постраждати російські нафтогазові компанії і промисловість. Російська влада оцінює можливі наслідки від цього законопроєкту: від - $2 млрд на рік в металургії, електроенергетиці, виробництві цементу і добрив - і до більш відчутних - $8,6 млрд на рік для сфер видобутку і переробки газу, нафти і нафтопродуктів, вугілля, хімічної продукції, металів, добрив і електроенергії.

Євросоюз послідовно йде до своїх цілей і нам доведеться вводити свій податок на СО2, щоб не платити європейські "зелені" збори. І, звичайно, російським нафтогазовим і іншим великим промисловим компаніям доведеться значно знижувати викиди.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі