Ярош не стане лідером патріотів

Він назавжди залишиться заручником тих, хто знає правду

У владі знову згадали про Дмитра Яроша, якого нещодавно призначили "радником" головнокомандувача Збройних сил України. Нічого не можу сказати про цю людину, поки не дізнаюся, чому він мовчав про зустріч з Віктором Януковичем, яку мав у найгарячіші години Майдану, коли там все палало та гинули люди.

Про те, що Ярош побував тоді у Януковича, стало відомо після того, як хтось показав журналістам журнал відвідувань президентського кабінету. У ньому було зазначено, коли саме той приходив до Януковича і скільки часу там знаходився.

Потім Ярош намагався "відмазатися", мовляв, ходив туди на переговори з відома своїх "побратимів". Але чому таємно? Чому про переговори Януковича з Кличком, Яценюком, Тягнибоком та іншими, які проходили у ці самі дні і години, усі знали заздалегідь і одразу, а зустріч із Ярошем була таємною?

Відповідь проста. На переговори до ворога ходять відкрито, а таємно ходять на консультації. Саме тому політична кар'єра Дмитра Яроша закінчилася одразу після того, як стало відомо про цю зустріч. Не допомогли ані тони мегабайтів інтерв'ю, які Ярош роздавав усім підряд упродовж наступних місяців, ані шалена його "розкрутка" з боку московської пропаганди.

На переговори до ворога ходять відкрито, а таємно ходять на консультації

Що цікаво, таємна зустріч Яроша з Януковичам у найбільш страшні та криваві години Майдану досі не зацікавила жодного із численних наших "журналістів-розслідувачів". Про неї мовчать і не згадують.

Упевнений, що існує відеозапис тієї самої зустрічі. Його оприлюднення, цілком вірогідно, здатне повністю змінити ретельно вибудовану за сім наступних років офіційну історію Революції гідності. Тому ми цей запис навряд чи побачимо чи почуємо. А Дмитро Ярош назавжди залишиться заручником тих, хто знає усю правду.

Чи знають цю правду ті, хто знову витягнув дану фігуру у публічну політику? Це вже не має значення. Ярош вже ніколи не стане лідером українських патріотів, до чого його так ретельно готували на початку 2014-го. І тут вже жодні "візитки" не допоможуть.

Микола Несенюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі