5 ознак допоможуть розпізнати "фуфломіцини"

Про "чарівне зцілення", секретні розробки, псевдонауковість і екологічність

Ще в 2018 році я намагалась скласти топ "ознак", які використовують "фуфломіцинщики", щоб викликати довіру до призначеного лікування. Навіть якщо в ньому хард версія уринотерапії з елементами ексгібіціонізму.

Звичайно, в кожного з нас є свої тригерні зони, важелі впливу і маніпулювання, тому словосполуки будуть стріляти вибірково, але при масовому застосуванні зона ураження буде катастрофічною.

Що ми і маємо на 2021 рік. В принципі, те саме, але з деякими новими нюансами (кожна галузь розвивається, як може).

1. Той, хто пропагує "фуфломіцини" або впроваджує нову "методику" зцілення часто має власну історію "чарівного зцілення". Вони самі вилікувались від раку 4 стадії. У них розсмоктуються поліпи, міоми. Лікарі не вірять своїм очам, але ж ось, дивіться знімки (де щось темненьке і незрозуміле). Ці історії розповідають в усі вуха, описують на всіх доступних платформах.

Часто має власну історію "чарівного зцілення"

2. Секретні розробки та теорія заговору.

Заборона масового виробництва і гонитва з боку КГБ, ФБР, дільничого і особисто Авакова. Розробки для космосу, для партійної еліти, для чорнобильців. Всі клінічні випробування втрачені або засекречені та заховані в коморах прокуратури поряд з досьє гомункулусів і медичною картою карпатського єті.

Зазвичай ці секретні розробки, настільки секретні, що про них жодної згадки навіть в медичному гуглі, під назвою PubMed. Або згадують їх виключно на пострадянському просторі

3. Псевдонауковість.

Розробник методу керівник якоїсь реальної лабораторії, реальної клініки, навіть реального дослідницького інституту. Має наукові звання. Часто не профільні, або видані на аукціоні під назвою "Людина року", або в марафоні діамантового лідерства. Якщо шукати їх препарати в доказових базах отримаєте нуль. Якщо спробуєте отримати результати реальних рандомізованих сліпих подвійних контрольованих досліджень, отримаєте нуль і сотні розповідей, що моїй бабці допомогло, а сестрі відростило волосся після лазерної епіляції... І фоточку бабусі, її трофічних язв і волосся по тілу, що відросло.

Сумно, але за останні два роки псевдонауковість дещо змінила акценти. Тепер в рекламних публікаціях на просторах українського інтернету ви можете побачити, що методика затверджена FDA, або посилання на публікації в тому самому PubMed. Але...

Фраза "затверджено FDА" без посилання на публікацію на сайті FDA нічого не вартує

Фраза "затверджено FDА" без посилання на публікацію на сайті FDA нічого не вартує. Проте і з посиланням вартує не багато. Бо, по-перше, не всі, кого зацікавить унікальна історія омолодження підуть читати те посилання, а ті, хто підуть, не завжди знають, що саме там треба читати. Покупців цікавить ефект омолодження, а не ефект статистичної похибки і достовірної кореляції.

Щодо публікацій в PubMed, то тут є один важливий нюанс, про який треба знати всім, а не лише лікарям. Це "медичний гугл", який на ваш запит за ключовими словами знаходить все, що має англійський абстракт, або що публікувалось англійською. Наявність публікації там ще не доводить, що методика працює, а ліки лікують. Наявність публікації свідчить, що автори хочуть, щоб їхню публікацію цитували частіше, або щоб ті, хто оплатив їхнє дослідження потім на неї посилались, коли будуть продавати "видалення яєчників як засіб протистояти ранній менопаузі".

Для прикладу: 11 серпня 2021 року в тому самому PubMed з'явилась карколомна публікація про гомеопатичне додаткове успішне лікування пацієнтів з важким перебігом Сovid-19. Глибинне таке дослідження, яке описує повернення з того світу 13 пацієнтів. Звичайно, дрібним нечитабельним шрифтом про ШВЛ, СРАР, дексаметазон, інфузійну терапію і багато чого, що аж ніяк не відноситься до магічних гомеопатичних пігулок з цукрової пудри, які відвоювали хворих у Аїда...

Найстрашніше, що я бачила, це методика голодування, клізм, бурякового соку та ізатізону в лікуванні онкологічних захворювань

Найстрашніше, що я бачила з цього, це методика голодування, клізм, бурякового соку та ізатізону в лікуванні онкологічних захворювань.

4. Лікування душі і тіла одночасно.

Так, тут момент. Я також наполягаю на одночасному впливу на організм та свідомість, тому що лікувати тільки праве вухо достатньо сумно. Але! Я сильно проти вимірювання аури, латання карми і замість хіміотерапії - сорокоуст при ретроградному Меркурії.

5. Натуральність. Екологічність. Ніякої хімії і гормонів. Гівно і квіточки. І гомеопатія...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі