Росія чіпляє Україну на гачок, який Київ сам запропонував

Путіну зустріч із Зеленським не потрібна

Росія чіпляє Україну на гачок, який та сама запропонувала.

Спочатку Володимир Зеленський двічі пропонує зустріч напряму з Путіним. Розраховуючи, вочевидь, що той не погодиться, а для електорату на Сході і мешканців тимчасово окупованих територій це буде виглядати сильно і привабливо.

Путіну зустріч із Зеленським дійсно не потрібна. Ані напряму, ані в рамках саміту "нормандської четвірки". Кремль від початку 2020 року активно, як ніколи до цього, відстоює ідею прямого діалогу між Києвом та Л/ДНР.

Тому заблокований канал МЗС в Норманді, тому і саміту лідерів не буде. Росія як держава не братиме на себе відповідальність, навіть політичну, за врегулювання і будь-які рішення. Вона може погодитися лишень завізувати "угоду" між Києвом, з одного боку, і Донецьком та Луганськом, з іншого.

Саме цим і займається Козак: виводить переговори з Норманді в Мінську ТКГ. І зрозуміло, що німці і французи не поїдуть в окупований Донецьк на переговори, але тут ключове інше: Росія вперше так наполегливо пропонує змінити "нормандський формат".

Росія вперше так наполегливо пропонує змінити "нормандський формат"

Тільки от не так, як Україна пропонувала (за рахунок США чи Великої Британії), а за рахунок самозванців, яким пропонується надати статус "запрошених" ще і у "нормандській четвірці".

Україні:

– однозначно не йти на жодні поступки в плані таких прямих контактів;

– відстоювати класичну формулу міждержавних переговорів у Норманді;

– тиснути далі на Захід з метою формування "щита" у вигляді оборонних, військово-технічних можливостей і потенційних серйозних санкцій проти Росії;

– наполягати в Норманді на принципі "спочатку – безпека", бо ескалація з боку Росії доводить, що це правильно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі