Щоб виловити 8 тунців, французькі рибалки вбивають 45 дельфінів

До фільму "Seaspiracy" можна наштампувати багато клікбейтних заголовків

Якщо вірити авторам, гучна екозахисна думка зовсім не про те говорить. Спочатку нам розповідають про шкоду пластику для океану і про те, що кити викидаються на берег усе частіше, а у їхніх шлунках знаходять купу всяких пляшок. Китів не просто шкода як розумних тварин, а і ще як тих, на кому тримаються океани. Зникнуть кити - в перспективі зникнуть і люди. Утім за три хвилини виявляється, що японці вбивають стільки китів з промисловою метою, шо куди там тому пластику.

Те саме з дельфінами. Вважається, що найбільше зло - дельфінарії і ті, хто туди ходить. Бо дельфінів виловлюють саме для цих місць. Но нєт. Автори фільму стверджують, що значно більше дельфінів вбивають ті самі японські рибалки. Причому, не рибалячи, а так. Бо дельфіни - конкуренти у вилові риби.

Про суп з акулячих плавників. Показують нам, значить, як акулам відрізають плавники і викидають назад в океан. Показують цілі вантажівки з цими плавниками і як водії та вантажники кричать, шоб їх не знімали. Але одразу твердять, що це ще не найбільший треш.

І переходять до 8 тунців і 45 дельфінів. У фільмі описуються побічні ефекти абсолютно легальної промислової рибалки. Бо у сіті масово потрапляють дельфіни та акули, яких десятками просто викидають з кораблів.

У Франції, кажуть автори, це взагалі приховують ледь не на державному рівні. Бо рибалки, які ловлять тунця, мають отримати ліцензію "безпечно для дельфінів". І отримують її, мовляв, і ті, хто не дотримується правил і дає хабарі.

Пластик, глобальне потепління та інша мєрзость - цуценя у порівнянні із риболовлею

У світі немає спеціальної промисловості, яка б спеціалізувалася на вилові черепах. Але 6 з 7 видів знаходяться під загрозою. Бо вони потрапляють у сітки, призначені для риби.

І взагалі - 46% пластику в світовому океані - це рибальські сітки та інше приладдя

Висновок. Пластик, глобальне потепління та інша мєрзость - цуценя у порівнянні із риболовлею.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі