Як перевірити якість чорної ікри

Наявність гіркоти неприпустима

Що цінують гурмани в чорній ікрі - колір. Чим світліша вона, тим краще. Насправді, за смаком осетрова ікра не гірша, ніж ікра білуги. Осетер буває декількох видів. Каспійський - найкращий. Його відзначають на банці 6-ти значним кодом, який починається з букв GUE.

Якість чорної ікри також гостро залежить від температури зберігання, яка в ідеалі має бути від 0 до -2. Перед тим як відкрити банку слід потримати її 30 хвилин в кімнатній температурі.

Як правильно вживати чорну ікру

Беремо невеликою, краще спеціальною ложкою ікру і пробуємо. Під час цього розтираємо продукт язиком по піднебінню і перевіряємо свої відчуття. Ікра повинна мати легкий, ледь вловимий, приємний запах і аромат солоного моря. Зерна повинні бути щільні, м'які і легко розкушуватися. Не кожен з першого разу вловлює його, але рецептори тренуються.

Намагайтеся поєднувати ікру з холодним шампанським, не змішуйте зі спеціями і азіатськими соусами.

Як визначити якість

Щоб визначити якість ікри, слід помістити кілька зерен в ємність з гарячою водою. Якщо вони стали м'якими або розчинилися - це штучна ікра з желатину і водоростей. Якщо вода забарвилася - ви придбали підфарбовану ікру іншої риби.

Справжня осетрова ікра не втрачає забарвлення і не розчиняється у воді.

Якщо залити її окропом, вона практично звариться і стане щільною. Штучна ікра розм'якшиться і при натисканні просто лусне.

Зверніть увагу і на щільність в упаковці - при нахилі банки вона не повинна з'їжджати по стінках або злипнутися в купу.

Наявність вираженої гіркоти неприпустима. Це свідчить про те, що в продукт додали шкідливі консерванти. Таку ікру взагалі не варто їсти.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі