Вікенд у Мексиці. Готуємо чилі кон карне для всієї родини

Я додавав чорний шоколад, як має бути в оригіналі, але можна обійтись і без нього, якщо ви не любите поєднання гострого та солодкого

Чилі кон карне - мексиканська класика. Дуже смачно та гостренько! Я дам вам насправді зігріваючи і багатий на спеції рецепт, вихід великий та нестрашно готувати. Обіцяю: така страва приємно потішить вас і вашу родину!

Інгредієнти

• олія для смаження

• 2 великі цибулини

• 1 головка часнику

• 1 стік зеленої селери

• 500 г яловичого фаршу

• 175 г сухого червоного вина

• 300 г насиченого бульйону

• 1 столова ложка ворчестер

• 2 столові ложки меду

• 2 червоних солодких перці

• 800 г томати у власному соку

• 1 ст. ложка копченої паприки

• 3 ч ложки кумін (зіра)

• 2 ч ложки коріандр

• 2 ч л сухий імбір (можна свіжий)

• свіжий перець чилі

• 2 ч л орегано сухий

• сухий чилі, за бажанням

• сіль та чорний мелений перець

• я додав ще 2 палички кориці (мій особистий вибір)

• 3 шт свіжий томат

• 2 великі банки по 400 г консервованої червоної квасолі

• чорний шоколад 30г

• пучок кінзи

• рис та сметана при подачі

• плюс начос

Приготування

Цибулю ріжу кубиком та обсмажую на олії, додаю кубиком порізане стебло селери, ще обсмажую, і потім додаю посічений часник.

Яловичий фарш роблю з лопатки і додаю у пательню, обсмажую добре і тільки після цього додаю вино

Вино повинно закипіти, додаю бульон - краще яловичий, звісно, консервовані томати, порізаний дрібно перець, сіль і тушкую з пів години.

Всі спеції краще попередньо прогріти і подрібнити у ступці

Далі додаю спеції - краще попередньо їх прогріти і подрібнити у ступці перед готуванням, навіть чебрець додав, гострий перець та ворчестер. Ще тушкую на повільному вогні хвилин 45.

Наприкінці додаю готову квасолю, пробую на сіль і бажану гостроту, додаю ще за необхідності, і тушкую з квасолею 15 хвилин.

І все - готово!

Я ще додавав чорний шоколад, як має бути в оригіналі, але чомусь це мене не дуже вразило, можливо краще й без нього, але це вже мої забаганки. Гарно смакує з куркою та зеленою цибулею, сметаною і паровим рисом або начос.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі