Що на вечерю? Готуємо неймовірно смачний цибулевий суп

В цьому французькому супі є дві надзвичайно важливі речі: бульйон і цибуля

Вважаю, що це найкращий суп для холодної погоди. Та й взагалі, мені дуже подобається його абсолютно незвичний, але такий привабливий аромат і смак. Це суп французьких бідняків, він має багату спадщину, і готують його всі по-різному. Існує навіть легенда, що історія французького цибулевого супу почалася, коли король Людовік XV виявив, що єдиною їжею в його мисливському будиночку було вершкове масло, цибуля та шампанське. Він кинув ці інгредієнти у каструлю. Так з'явилася перша миска французького цибулевого супу.

Інгредієнти на 3 великі порції

• 500 г очищеноі цибулі

• 60 г масла

• 20г оливкової олії

• 10 г цукру

• 750 г насиченого бульйону

• 75 г білого сухого вина (можно навіть хересу)

• 1 ст. ложка коньяку

• чорний і запашний перці

• мускатний горіх

• свіжий або сухий чебрець

• хліб на заквасці

• 100 г сиру грюйер

Приготування

В цибулевому супі є дві надзвичайно важливі речі: бульйон і цибуля. Бульйон я зробив насичений з курячих кісток і крил - такий, щоб аж губи злипалися. Традиційно використовується яловичий, наваристий.

Цибулю ріжу соломкою, на сковороду - олію і масло, розігріваю на середньому вогні і починаю смажити цибулю, постійно помішую і температуру зменшую впродовж готування.

Смажу приблизно 35-45 хвилин - витримайте цей етап.

В процессі обсмажки цибулі важливо зачищати лопаткою ту частину, яка починає присмажуватися. Важливо не дати їй підгоріти

Через 20 хвилин після початку смаження трохи зменшую вогонь, підсолюю цибулю і продовжую помішувати - тут важливо зачищати лопаткою ту частину, яка починає присмажуватися. Важливо не дати їй підгоріти.

Коли цибуля дуже добре присмажилась і протушкувалась, стала рум'яною, запашною і м'якою, додаю дрібку цукру, мелений перець, чебрець і вливаю біле вино - найкраще херес, даю вину випаруватися, додаю бульйон і доводжу до смаку - це про сіль. І, хай вибачать мене французи, додаю дрібку мускатного горіха.

У супницю наливаю суп, кладу кусень хліба - ідеально трохи черствуватий, посипаю злегка сиром, доливаю суп майже доверху, кладу хліб і все засипаю сиром і відправляю в духовку запікати до рум'яної скоринки. Сир можна брати і інший - ементаль, наприклад.

Це смакота!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі