Через $100 Зеленський може втратити сотні тисяч прихильників

Суспільство яскраво реагує на несправедливість

2 вересня на розгляд Кабінету міністрів мали винести затвердження проєкту указу президента про призначення довічних державних стипендій діячам освіти. Серед претендентів - батько президента Олександр Зеленський. Розмір стипендії близько 2,5 тис. грн. Питання зняли з розгляду. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що список на довічні стипендії будуть розширювати.

Дивно спостерігати, як можновладці, які мають багато можливостей, є доларовими мільйонерами, оці копійки вимучують для своїх рідних або знайомих.

У масштабах президента Зеленського та його доходів $100 довічної пенсії для батька виглядають смішно. Навіщо ганьбитися за такі маленькі гроші? Давати цю пенсію, забираючи гроші у менш забезпечених людей – це Зеленському точно не в плюс.

Суспільство дуже жваво реагує на те, що йому близько – допомоги, пенсії, за рахунок яких живе. Коли таку саму пенсію, яку ти заробив за все життя, дають батькові президента, просто тому що він батько президента. Видатним діячем освіти його ніяк не можна назвати. Ніхто не чув ні слова про його видатні освітні досягнення.

Люди яскраво реагують саме на несправедливість. Вибирали нове, але не вибрали. Зеленський був ставлеником старого олігарха Коломойського. Люди не хотіли бачити, що він їздить на машині Коломойського, користується його охороною, що його піарять канали олігарха. Виборці закрили очі, що нове обирали зі старого. Тому результат – закономірний. Зеленський мало чим відрізняється від Кінаха чи Пустовойтенка, а призначення Фокіна тільки це підтверджує.

Довічні стипендії мають взагалі відмерт

Довічні стипендії мають взагалі відмерти. Громадяни просто повинні отримувати за свою роботу достойні гроші, відраховувати їх у Пенсійний фонд. А якщо вже і давати гроші, то молодим науковцям на початку кар'єри, які живуть на зйомних квартирах. Якщо суспільство перестане толерувати незрозумілі премії незрозуміло кому і за що, а політикам дійде – таке не проходить, тоді влада підлаштовуватиметься під суспільство.

Дуже часто, отримуючи менше, можна втратити щось набагато більше. Зеленський зараз стрімко втрачає довіру. Через $100 може втратити сотні тисяч прихильників. Голосів яких на виборах йому потім не вистачатиме.

Сергій Марченко, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі