Не варто боятися посту

Є хороші замінники білка

Багато людей вважають піст пережитком минулого, не заморочуються, не вникають у суть наукових досліджень, які підтверджують користь посту, ведуть активне "м'ясне" життя, ні в чому себе не обмежуючи.

А ще ми себе занадто "перестраховуємо", боячись на місяць відмовитись від продуктів тваринного походження.

Лікарі нерідко підливають масла у вогонь, пишучи довжелезний список протипоказань (сама така колись була, переживала, кого б не забути в той список).

Цього не варто боятися, якщо є горіхи, насіння, бобові, крупи, гриби та ягоди.

До речі, є хороші замінники білка — рослинні протеїнові порошки. ХХІ століття надворі, час біотехнологій.

1. Більше клітковини в пісному раціоні сприяє росту корисних мікроорганізмів.

2. Більше біологічно активних речовин із кольорових овочів, фруктів, ягід, напоїв та горіхів дають організму потужний лікувально-оздоровчий ефект.

3. Менше тваринного білка, особливо червоного м'яса, а натомість — більше рослинного — активує системи відновлення клітин, збільшення резервів здоров'я.

Багато людей переживають, що можуть недоотримати білка і це якось погано вплине на тіло.

Вибір рослинного білка широкий: сочевиця, квасоля, нут, маш, зелений горошок, стручкова квасоля

Якщо бобові добре замочити на ніч, а потім проварити аж до розварювання, амінокислоти (з них складається білок) легше вивільняться з рослинних мембран і легше засвояться.

Вибір рослинного білка широкий: сочевиця, квасоля, нут, маш, зелений горошок (морожений і сухий), стручкова квасоля - та там тих страв нємєряно можна наготувати.

Збалансований склад амінокислот міститься у картоплі, тому одну відварену і охолоджену до кімнатної температури картоплинку можна змішати з різними бобовими і грибами (рагу).

Не забувайте про квашені овочі — джерело пребіотиків, які живлять мікробіоту.

Як результат — покращення всіх обмінних процесів, настрою, кольору шкіри, фігури...

Не менш важливий піст інформаційний, емоційний, споживацький.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі