Для кращої концентрації уваги потрібно навчитися фотографувати

10 фотографічних тренінгів перетворять дитину в іншу людину

Як швидко натренувати концентрацію уваги?

Не треба психологічних тренінгів і окриків дитині: "Слухай уважно!"

Ви здивуєтеся цьому асиметричному підходу. Потрібно лише навчитися грамотно фотографувати. Тобто отримати результат "2 в 1".

Я давно зрозумів, чим геніальні фотографи відрізняються від звичайних. Звичайні знімають так: то немає піввуха, то ноги зрізані, то сміттєвий бак в кадр потрапив, то тінь на півобличчя, то чиясь спина в кадрі, то різкість змазана.

А треба ж знімати чітко і швидко. Хоч з айфоном, хоч з фотокамерою.

Так ось, справжні генії, дивлячись в міні монітор, бачать все по-іншому. Їхній мозок вловлює якісь невидимі іншим людям флюїди.

Справжні генії, дивлячись в міні монітор, бачать все по-іншому. Їхній мозок вловлює якісь невидимі іншим людям флюїди

Дивіться, як працює їхній мозок.

Їм треба одномоментно враховувати композицію кадру, його домінанту, світло-тіні, ракурс (не завалити б кадр), непопадання в кадр сторонніх фрагментів, ближній або загальний план; майбутню емоцію глядача (щоб його здивувати!), внутрішню енергетику знімка і повноту його попадання в кадр. І це все-все-все треба відразу. Тоді на цю фотографію можна дивитися нескінченно.

До чого я веду? До того, що всі якості, які перераховані вище, виробляють в людині такі компетенції, які саме їй і потрібні: концентрація уваги, вибір пріоритетів, миттєва реакція, критичне мислення, почуття смаку, почуття міри, почуття простору і націленість на кінцевий результат.

Хіба це не важливо?

Я перевіряв: навіть 10 таких фотографічних тренінгів в школі перетворюють дитину в "зовсім іншу людину".

Вона уже видивляється в різноманітних явищах інші плями уваги, думає по-іншому, швидко відокремлює першорядне від другорядного і піклується про якість кінцевої продукції.

Тому справа зовсім не в фотографуванні, а в способах виробляти ті компетенції, які неможливо досягти іншими способами. Адже коли пишуть про застарілість нудної шкільної поурочно-предметної системи, люди мало що пропонують натомість.

Так ось вони, тренінги та кейси. Знадобиться всього лише кілька таких занять, і компетенції увійдуть в твій мозок і в пальці.

А заодно, попутно, зайдуть і деякі фундаментальні знання (фізики-оптики, прямолінійної-геометрії, математики-фракталів, психології-сприйняття), які не доведеться заучувати параграфами напам'ять, тому що ці знання автоматично самі вкладуться в пам'яті швидко і назавжди.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі