Російський газ нам потрібен менше, ніж ми Газпрому

Україну знову намагаються підсадити на путінську газову голку

Чотири роки Україна не купувала російський газ. Чотири роки взимку нагрівалися батареї і не було жодного випадку нестачі газу. Чотири роки жодна газпромівська мерзота не танцювала біля газового вентиля під камери ОРТ і "Раша Тудей". І коли мене запитують, де ж були реформи, то ось вам реформа. 25 років сиділи на газовій голці, а в 2015-му зістрибнули. І раптово виявилося, що той смердючий газпромівський газ Україні потрібен менше, ніж ми, як найбільший споживач, самому Газпрому. Росія втратила і політичний важіль тиску на Україну, і величезний газовий ринок нашої країни.

Йде п'ятий рік без російського газу. Економічна ситуація значно краща, ніж у 2015 році. Поставки газу з Європи налагоджені і відпрацьовані до автоматизму. Газ нам тепер постачає не один Газпром, а 18 європейських компаній. Жодна з них не має більше 30% ринку. Якщо ви хотіли знати, що таке справжня незалежність - то ось вона. Будь-якого з 18 постачальників із задоволенням замінять інші, якщо він припинить поставки газу. Газпром був незамінним 25 років.

Газ нам тепер постачає не один Газпром, а 18 європейських компаній

Але геруси не дарма їдять свій хліб. Спочатку ми почали імпортувати з РФ вугілля для Коломойського. Потім ми почали імпортувати з РФ електроенергію для Коломойського. Логічно, що газ із Росії для Коломойського був лише справою часу.

Міністр енергетики Олексій Оржель розповідає казки про найнижчу ціну на газ, яку ми отримаємо цього року від Газпрому. Шановний Олексіє! Нам не треба найнижчої ціни. Ми добре пам'ятаємо найнижчу ціну від Юлії Тимошенко, коли ми купували газ дорожче, ніж Німеччина, і як країна 10 років кров'ю випльовувала її газовий контракт з Путіним.

Нам не треба нових корупційних схем на трубі і договорняків. Це все закінчилося в 2014 році. І як би не хотілося Коломойському провести російську газову трубу прямо собі в кишеню, часи вже не ті. Не тіште себе ілюзіями, що вам з герусами вдасться пропетляти і знову підсадити Україну на путінську газову голку.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі