Кремль приречений, бо стіна телевізійної брехні руйнується

Путін і Пєсков користуються інформацією, яку самі і виробляють

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков вранці включив телевізор, і в його душі виникли два почуття, настільки сильні й суперечливі, що Дмитро Сергійович не став їх утримувати і розповів про них світу. "Я сьогодні дивився вранці телевізор, - довірливо повідомив людству Пєсков, - і там один із учасників акції говорить: "Вони хочуть натиснути кнопку і відключити інтернет". Це він говорить про владу РФ. Але це абсолютна помилка. При цьому цей учасник чомусь зовсім не боїться того, що хтось за океаном натисне цю кнопку і відключить його від цього інтернету". Кінець цитати.

Душа Пєскова - сутінковий холодний лабіринт, по цементній підлозі якого постійно мчить низова хуртовина. Коли Дмитро Сергійович відкриває рот, заметіль виривається назовні і народжуються ті звуки, про які його шеф якось сказав, що "Пєсков іноді несе таку маячню, що я дивлюся телевізор і думаю, що він там розповідає, хто йому це доручив".

Душа Пєскова - сутінковий холодний лабіринт, по цементній підлозі якого постійно мчить низова хуртовина

Шеф Пєскова, звичайно, прекрасно знає, кому належать і душа Пєскова, і його маячня.

Душа Пєскова вірить, що закон про ізоляцію Рунета спрямований на захист його свободи, а загроза цієї свободи походить виключно з-за океану. Учасники мітингу на захист інтернету 10 березня 2019-го переконані, що загроза для російських користувачів - це російська влада. Оскільки інтернет ще не відключили, і йдеться про майбутню подію, то тут суперечка впирається у теорію ймовірностей. Деякі люди на питання, які шанси зустріти вранці в своїй квартирі англійську королеву або власну дружину, відповідають: "50 на 50". І вони мають рацію.

Якщо забути про власний досвід і нічого не знати про побудову цього світу, дійсно, можна з ймовірністю 50% припустити ранкову зустріч не те що з королевою, а і з динозавром. Учасники мітингу 10 березня спираються на свій досвід - Пєсков прикидається інопланетянином, який секунду тому вилупився з яйця.

Учасники мітингу знають, що саме російська влада заблокувала ЕЖ, Грани, Каспаров.ру і ще сотні тисяч сайтів, ввела кримінальну відповідальність і ув'язнює за лайки та перепости, а ті, що за океаном ні в чому подібну не помічені.

Російська влада заблокувала сотні тисяч сайтів, ввела кримінальну відповідальність і ув'язнює за лайки та перепости, а ті, що за океаном, ні в чому подібну не помічені

Пєсков несе свою сумну маячню від безвиході. Оскільки знає, а якщо і не знає, то відчуває, що не може не відчувати свою і шефа історичну приреченість і безнадійну відсталість. У наведених вище репліках Пєскова і Путіна є ключові слова: "дивився телевізор". Вони - телеглядачі. Тобто люди, чия картина світу формується тими, хто працює на їхнє замовлення. Путін і Пєсков користуються тією інформацією, яку, в кінцевому рахунку, самі і виробляють. Свого роду інформаційна мастурбація. Їх ненависть до інтернету це не тільки ненависть до свободи. Це ще люта злоба тих, хто програв. Новина про те, що телевізор вже програв інтернету, цілком буденно з'явилася на сайті Асоціації комунікаційних агентств Росії, де повідомляється, що за підсумками 2018 року на ринку реклами інтернет вперше відтіснив телебачення за обсягами виручки. Обсяг ринку інтернет-реклами виріс за рік на 22% - до 203 млрд рублів, а виручка за все телебачення зросла на 9% і склала 187 млрд рублів.

І це та реальність, яку неможливо заглушити ніякими телевізійними криками, неможливо приховати ніякими мальованими рейтингами. Правда проступає крізь телевізійну брехню цінниками в магазинах і цифрами в пунктах обміну валюти. Капітали і мізки біжать від брехні в сторону правди. Німці бігли тисячами через Берлінську стіну виключно зі сходу на захід, і ця правда чітко проступала крізь брехню про переваги соціалізму, поки 30 років тому стіна не впала. Стіна телевізійної брехні руйнується на очах і ніякий Пєсков зі своєю черговою маячнею це не зупинить. Швидше за все він це розуміє. Але це вже його проблеми…

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі