За пахана і пацанів!

За що росіяни гинуть у Сирії

Кажуть, російський льотчик Роман Філіппов, гинучи в бою з сирійськими повстанцями, кричав: "За пацанів!". І ми цих пацанів добре знаємо.

Компанії, пов'язані з людьми з ближнього оточення Володимира Путіна, мільярдерами Євгеном Пригожиним і Геннадієм Тимченком отримали доступ до природних ресурсів Сирії. Пригожин - чверть всього газу і нафти з території, відвойованої Росією для режиму Башара Асада, а Тимченко - сирійські фосфатні родовища.

Роман Філіппов загинув за інтереси саме цих пацанів. І ще всеросійського пахана всіх пацанів, якому ця нескінченна і безглузда війна потрібна, щоб відволікти увагу населення від корупції, падіння рівня життя та інших реальних проблем.

За нафту Пригожина! За фосфати Тимченка! За мільярди Путіна!

Так, що у бойового кличу Філіппова могло бути таке продовження: "За нафту Пригожина! За фосфати Тимченка! За мільярди Путіна! ".

Саме за це гинуть на чужій негостинній землі російські військові, саме за це ллється російська кров за тисячі кілометрів від батьківщини.

Філіппова путінська влада використала двічі. Спочатку просто як літаюче гарматне м'ясо. А після загибелі, як головного персонажа героїчного міфу про "подвиг льотчика Філіппова".

Зазвичай подібними патріотичними казками влада заговорює новобранців перед тим, як послати їх на забій.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі