Собчак проти Порошенка: плювок знизу вгору

Ксенія Собчак листується з Петром Порошенком, як запорізькі козаки з Мехмедом IV у 17 столітті.

Є в епістолярній літературі окремий жанр, який має багатовікову історію, – листи ворогові. На відміну від звичайних листів, вони адресуються не стільки тому, хто формально вважається адресатом, а можливо ширшій аудиторії. Щоб вона знала, якою нехорошою людиною є цей адресат, і яку особисту неприязнь до нього відчуває автор листа, прямо їсти не може. Ну, а заодно, щоб і адресат про це знав. Хоча він і так все знає.

В якості адресата часто вибирають головного ворога, ватажка ворожого війська. При цьому автор листа сам у своєму війську явно не головний. Тобто цей лист виглядає як "плювок знизу" на самий верх ворожого табору.

Собчак вирішила повчати президента країни з висоти свого гламурного досвіду

Смішне й огидне вийшло звернення Ксенії Собчак до Петра Порошенка. Важко сказати, що відразливіше в її відео на "Дождь"- форма чи зміст. Гламурна дівиця, громадянка країни-агресора й окупанта, вирішила з висоти свого гламурного досвіду повчати президента країни, який намагається захистити свій народ від іноземної агресії. З криваво нафарбованих губ зриваються глумливі слова, в яких немає ні тіні сумніву. "Жертви, понесені вашою країною, патріотичний підйом, якому ми тут в Росії заздрили – ви могли звернути увагу на економічні й політичні реформи, як це у 1991 році зробив Борис Єльцин. Замість цього ви вже три роки воюєте з російськими артистами, а тепер і зі своїм народом. Гідний супротивник, чи не так?", - прокурорським тоном звинувачує українського президента гламурна дівиця Собчак. Про те, наскільки реформи Єльцина можуть бути прикладом для сьогоднішньої України, а також про те, чому після цих реформ до влади прийшов Путін, який і влаштував ось це все в Україні, можна було б поговорити окремо. Але вже точно не з участю гламурної дівчини Собчак.

Закінчити своє звернення до Порошенка Собчак вирішила пророцтвом негайної політичної смерті українського президента і його повною міжнародною ізоляцією. Мовляв, коли Порошенко буде дзвонити Меркель або Макрону, ті велітимуть своїм секретарям "передати, щоб передзвонив пізніше. А краще – ніколи".

Ставши волею Собчак міжнародним "вигнанцем", Порошенко зустрівся з Меркель

"Хороша кінцівка!", - поправляючи перед дзеркалом бойову розмальовку, сказала собі Ксенія Собчак після того, як записала відео. В той час ставши волею Собчак "вигнанцем" Порошенко зустрівся з Меркель.

Щось не виходить у нас з "листами ворогові". Не йде цей жанр. У всякому разі, цим "викривачам" обрані ними "вороги" точно не по зубах.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі