Суперзброя Путіна

Кримінальні гроші – головний ресурс Путіна у війні проти демократії.

Економіка Росії нікчемна в порівнянні з американською і європейською. Та й російські збройні сили навряд чи здатні серйозно конкурувати з НАТО. Однак у Кремля є таємна зброя, якої немає ні в кого у світі - величезні кримінальні грошові ресурси. Під час правління Путіна за кордон вивезено трильйони доларів. Виведення цих грошей на Захід - не просто злочинна афера. Це історія про боротьбу за панування у світі. Не випадково, що в найгучніших відмивних скандалах маячать вуха російських спецслужб. Наприклад, судячи за повідомленнями світових ЗМІ, за недавньою історією з відмиванням 22 млрд. доларів через Молдову стоять співробітники ФСБ.

Кримінальні гроші - головна зброя таємної війни, яку Путін веде проти демократії. Вони використовуються для підкупу західних еліт, фінансування пропаганди, маніпуляції громадською думкою; для підтримки деструктивних політичних сил, організації хакерських атак, збору компромату і шантажу впливових осіб. Мета всього цього — різке посилення путінського впливу у світі, розкол ЄС і НАТО, руйнування союзу між Європою і США, дестабілізація ситуації в демократичних державах. Зараз найактуальніші завдання - розпалювання істерії і протистояння навколо кризи біженців в ЄС, а також роздування нового конфлікту на Балканах.

Мета Москви — різке посилення путінського впливу у світі, розкол ЄС і НАТО, руйнування союзу між Європою і США


Останні новини про російське втручання в справи західних країн багато в чому нагадують зведення з фронтів військових дій.

Чорногорія

Спроба організації російськими спецслужбами перевороту і терористичної атаки на уряд Міло Джукановіча, щоб перешкодити вступу країни в НАТО.

Боснія

Підтримка зусиль президента сербської республіки Мілорада Додика з фактичного розколу конфедерації і зриву Дейтонських угод. Активна робота "Фонду Василія Великого" (відомого "православного олігарха" Малофєєва), зокрема того, що привіз у Боснію великий загін козаків на чолі із засвіченим під час захоплення Криму Миколою Дьяконовим.

Сербія

Підтримка ультранаціоналістів і мережі проросійських організацій типу "Сербський код" і "Наша Сербія". Спроба вплинути на громадську думку і владу Сербії, щоб спровокувати нове загострення конфлікту навколо Косово, у тому числі агітація за захоплення його північних сербських районів зи "кримським сценарієм".

Болгарія

Підтримка ультраправих і ультралівих противників європейської інтеграції, організація кібератак, сприяння перемозі на виборах президента проросійського кандидата Румена Радаєва.

Польща

Фінансування ультранаціоналістичних організацій: OWP, Самооборона і т. д. Організація антиукраїнських акцій польських націоналістів.

Швеція

Спроби представників російських телеканалів пропонувати гроші мігрантам, які мешкають у передмісті Стокгольма, за організацію масових заворушень і сутичок з поліцією.

Угорщина

Тісна взаємодія з президентом Віктором Орбаном, який має давні зв'язки з російським кримінальним бізнесом (С. Могилевич), а також, на думку багатьох, в т. ч. швейцарської контррозвідки, зі спецслужбами Росії. Спроби через Орбана внести розкол і дестабілізувати ситуацію в Євросоюзі. Фінансування вкрай правої партії "Йобик" та її офіційно забороненого бойового крила "Угорська гвардія".

Чехія

Тут Кремль робить ставку в основному на старі комуністичні кадри. Підтримка "Комуністичної партії Чехії і Моравії". Тісні зв'язки з президентом Мілошем Земаном - одним з головних путінських адвокатів в ЄС.

Німеччина

"Працевлаштування" та підкуп видатних німецьких політиків, таких як колишній канцлер Шредер. Інформаційна атака на Меркель. Розпалювання істерії навколо кризи біженців. Підтримка ультраправих з AfD і проросійських ультралівих Die Linke. Спроби маніпулювати російськомовною громадою через фонд "Русский мир", партію "Айнхайт" тощо.

Путінські брудні гроші можуть знищити демократичне суспільство

Спроба втручання у вибори в Бундестаг на стороні AfD проти CDU Меркель, відверта агітація в цьому напрямку російськомовних виборців.

Франція

Фінансова допомога "Національному Фронту" Марі Ле Пен (тільки доведений кредит - 9 млн. євро). Втручання у вибори президента, в тому числі інформаційні (поширення ганебних чуток) і хакерські атаки на лідера виборчих перегонів Е. Макрона.

Італія

Старі кримінальні зв'язки з Берлусконі та його оточенням, потужне лобі в бізнесі та банківському середовищі, включаючи відомий банк Intesa, підтримка сепаратистів з "Ліги Півночі".

США

Втручання в президентські вибори на боці Трампа проти Клінтон. Хакерські атаки на штаб демократів, підкуп членів команди Трампа (справа Флінна).

Крім того, Кремль підтримує ультраправі, сепаратистські та ізоляціоністські ("євроскептиків") сили у Великобританії, Іспанії, Нідерландах, Греції та інших європейських країнах. Що стосується ситуації в колишніх радянських республіках, вона особливо небезпечна і вимагає окремої розмови.

Нещодавно Елізабет Розенберг, яка брала участь в якості експерта в сенатських слуханнях, заявила, що обсяг коштів контрольованих Кремлем настільки великий, що спроби заморозити їх стануть "юридичним кошмаром". Звичайно, реальні санкції проти путінської еліти викликали б не тільки правові проблеми. Вони вдарили б по інтересам багатьох західних бізнесменів, тільки у вежі Трампа росіяни купили нерухомість на 100 млн євро, і навіть цілим секторам економіки, наприклад, ринку елітної нерухомості. І це сильно лякає Захід.

Ситуація схожа на розвиток онкологічного захворювання. Пухлина (путінська корупція) настільки велика, що її неможливо видалити без шкоди для здорових частин організму. Хворий (Захід) боїться цього і відмовляється від операції. Але, якщо хірургічне втручання нескінченно відкладати, пухлина розростеться до несумісних з життям розмірів. І хворий просто помре.

Тотальні санкції проти всієї путінської корупційної еліти — єдиний спосіб припинити повзучу політичну експансію Кремля


Путінські брудні гроші дали метастази вже не тільки в економіці, але і в політичному житті багатьох країн. Якщо не провести хворобливу операцію по очищенню від цих токсичних активів, вони знищать сучасне демократичне суспільство. Небезпечно не тільки нелегальне відмивання коштів, але і будь-яке "законне" проникнення російських злочинних капіталів у світову економіку. Введення тотальних санкції проти всієї путінської корупційної еліти — єдиний спосіб припинити повзучу політичну експансію Кремля.

Капітали і вплив російських чиновників і олігархів повинні бути видалені хірургічним шляхом з західного суспільства. Інакше метастази путінізму не зупинити.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі