Микола КОХАНІВСЬКИЙ
Координатор Комітету визволення політв'язнів, член Організації українських націоналістів
28.12.2013
10

Заарештовуватимуть, саджатимуть, ловитимуть під під'їздами

Влада відробляє стару схему залякування, щоб відбити бажання продовжувати боротьбу з режимом. До активістів Майдану ходить і міліція, і СБУшники. Будуть заарештовувати, саджати, ловити під під'їздами та залякувати родичів. У цьому не сумніваюся. Майдан ще стоїть, а обшуки й залякування вже розпочалися. Репресії будуть більш масштабними, як тільки Майдан розійдеться. Їх застосовуватимуть до сотні людей, якщо вже сьогодні притягують до відповідальності депутатів обласних рад. Але залякуваннями та беспредєлом владі все одно не вдасться зламати українців. Бачу це по настроях. Народ має певну недовіру до опозиції, проте розуміє, що окупаційна влада набагато гірша. Тому й збирається щонеділі стотисячний Майдан.

Ухвалений Януковичем закон про амністію щодо затриманих учасників Майдану не діятиме. Згадайте обіцянки Януковича під час Податкового майдану чи Харківських угод. Цього разу Янукович теж ніби йшов у Європу, але потім не підписав Угоду про асоціацію з Євросоюзом. За майже чотири роки правління він не дотримався жодної обіцянки. Янукович мріє бути таким, як Путін і Лукашенко - безроздільно панувати, а всіх незгодних карати.

Майдану треба стояти. Але в опозиції має вистачити мудрості змінити формат на більш рішучі дії. Одні й ті ж промови деморалізують, а не надихають людей.

Лідери опозиції, заявляючи про порушення проти них кримінальних справ, щось дуже опікуються собою. Насправді, з них сиділи лише двоє - Луценко і Тимошенко. А з простих борців із режимом - значно більше людей. За репресії над активістами несе відповідальність опозиція. У відповідь на арешти вони нічого не можуть зробити. Але можуть допомогти людині матеріально, якщо патріота посадили або покалічили.

На початку Майдану Комітет визволення політв'язнів (КВП), координатором якого я є, збирав кошти для політв'язнів. Ми цим займаємось три роки. Опозиція заборонила нам це робити, але домовилися: щодня, поки триває Майдан, для політичних ув'язнених КВП буде видаватись певна сума грошей. Олександр Турчинов це підтвердив. Але гроші передали лише тричі. Це неправильно, бо політв'язнів стає більше. Якщо самі не хочете воювати з владою, то не цурайтеся тих, хто бореться.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі