Подорож

"….А чему можно учить ментов 5 лет?" - промовив  мій колишній однокласник, який люб'язно запропонував підвезти мене до міста Д.

Цей хлопець був досить таки непомітним  у школі і не вирізнявся з – поміж однокласників своїми успіхами у навчанні. Але зараз, дивлячись на нього,я замислююсь і намагаюсь згадати те,що можливо вилетіло з моєї пам'яті. Гарно вбраний, з дорогими  аксесуарами і власною машиною, йому всього 22, він сидить поруч і розповідає про своє життя. Що зараз працює у податковій, що вчився в Києві і "купив" свою дипломну  роботу за досить таки пристойну суму,що отримує другу вищу освіту і раз на півроку "відправляє" гроші за сесію. Майже двадцять хвилин я слухав його розповідь і, навіть, не намагався щось перепитувати,аби не збивати,і так насичену матами та словами-паразитами промову. Раптом  його  монолог завершився і черга дійшла до мене.

"И что ты действительно шаришь в этих компьютерах? Как по мне – главное,  чтоб пасьянс раскладывался". Чесно кажучи, я так і не наважився сказати, що закінчивши університет, я буду  фахівцем у галузі систем автоматизованого керування, бо розумів, що на тлумачення цієї групи слів, мені довелося б використати багато часу та зусиль.  Ми вже під'їжджали до міста і я помітив, що наша розмова розпалила в мені незвичайний  інтерес. Я намагався збагнути його розуміння та погляди на життя, на суспільство, на оточення. Без сумніву він є відображенням певних прошарків  молоді сучасної України, але прикрим  є те,що цей хлопець, якому лише 22 роки, буде творцем її майбутнього…

А ми дивуємось, чому міліціонерам треба нагадувати про закони,а хірурги залишають ватні тампони в своїх пацієнтах, чому депутати прогулюють пленарні засідання,а отримують заробітну платню з трьома нулями, чому країна з вигідним географічним положенням та родючими землями не може досягти певного добробуту.

Насамкінець, хочу пригадати слова мого вчителя  математики: " Для того,  аби країна стала розвинутою та квітучою, необхідно, щоб прийдешнє покоління було  хоча б на "голову" вище від попереднього".

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі