Андрiй Степаненко
Кажуть, що краща робота - це високооплачуване хобі. Я знайшов свою кращу роботу й тепер насолоджуюсь її результатами.
15.10.2012
1

Вибори-2012: вісті з бойовища

Монетний двір НБУ вже почав чеканити нові значки для майбутніх народних обранців, але  основні сутички за місця під парламентським сонцем Верховної Ради ще попереду.

Втім, лави кандидатів у депутати рідіють на очах – згідно з официальним повідомленням Центральної виборчої комісії, з дистанції електоральної гонки зійшло вже більше 200 осіб.

Експерти схильні пов'язувати цю тенденцію з поступовою "оптимізацією" кількості так званих технічних кандидатів. Дивуватися цьому не доводиться – адже ще в серпні ЦВК попереджав, що вибори-2012 в Україні будуть характеризуватися напливом технічних фігур, яких прохідні кандидати будуть намагатися використовувати для маніпуляцій у виборчих комісіях на місцях.

В результаті, навіть у відносно периферійних одномандатних виборчих округах число офіційних претендентів на депутатське крісло досягло 10-25 осіб, а в центральних (Київ і великі обласні центри) – зашкалює за 30-40.

Подібний розвиток подій, схоже, не на жарт насторожив голів передвиборчих штабів основних політичних сил, які не без підстав побоюються надмірного "розмивання" голосів.

Це, у свою чергу, може призвести до серйозних електоральних втратпо мажоритарці – адже не секрет, що в якості "незалежних" кандидатів сьогодні по одномандатних округах намагаються пройти кандидати свідомо партійні, причому здебільшого – від партії влади.

Так чи інакше можна припустити, що після остаточного розподілу й закріплення ролей у місцевих виборчих комісіях, "скидання" технічних кандидатів буде тривати, що, втім, навряд чи зробить майбутні парламентські вибори більше чесними й прозорими для кандидата з народу.

Не варто виключати й можливості спроб тиску або навіть підкупу стосовно самовисуванців з боку ведучих политсил – адже всі засоби для цього в них є.

... Не випадково ж днями  сам Сергій Тігіпко (людина №2 у Партії Регіонів) заявив про готовність його команди набрати до 32-35% голосів по списках і цілих 70% по мажоритарних округах...

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі