Андрiй Степаненко
Кажуть, що краща робота - це високооплачуване хобі. Я знайшов свою кращу роботу й тепер насолоджуюсь її результатами.
27.03.2013
1

Банки об'їлися нашими квартирами

І все ж таки, просто з маніакальною наполегливістю продовжують виштовхувати боржників із заставних квартир і будинків.

У відповідності з нещодавнім аналітичним дослідженням однієї із провідних американських компаній Buіld&Lіve Development, за роки, що пройшли після глобальної фінансової кризи, банки так і не знайшли можливості кардинально вирішити проблему із заставною нерухомістю по кредитах.

На жаль, незважаючи на усі надії банкірів, платоспроможний попит на нерухомість усе ще не повернувся. Замість нерухомості, заможні споживачі воліють вкладати гроші в програми по збереженню здоров'я, подорожі, навіть – у відкриття нового бізнесу.

Іпотека ж (навіть по цілком адекватних західних процентних ставках в 3-5% річних) залишається набагато менш затребуваною, а реалізувати заставне майно такого роду, хоча б з мінімальним прибутком, представляється вкрай проблематичним.

"Нещодавно високоліквідна застава на сьогоднішній день перетворилася для банку на низьколіквидні активи з високими ризиками подальшої зміни їх вартості", - зазначають експерти компанії.

Світовий же ринок же нерухомості так само не схильний виходити з пост-кризової сплячки, яка у будь-який момент може змінитися лише поглибленням рецесії.

Це, до речі, стосується в тому числі й регіонів, де поки зберігається істотний "відкладений попит" на придбання нерухомості. Причини цього прості – недостатньо швидке відновлення платоспроможність населення, протидія експансії західних банків і побоювання нової хвилі кризи, що істотно підвищують вартість кредитних ресурсів.

На думку американських аналітиків, ті з банків, хто сподівається успішно підійти до рішення цієї проблеми, найближчим часом  просто змушені будуть задуматися про реалізацію програм реструктуризації іпотечної заборгованості та істотного зменшення тиску на позичальників-боржників.

...Цікаво, як скоро подібні розумні думки дійдуть і до українських банкірів?

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі