понеділок, 07 лютого 2022 17:20

З'їхалися тисячі людей: українська "Мрія" у Данії наробила галасу

З'їхалися тисячі людей: українська "Мрія" у Данії наробила галасу
Ан-225 "Мрія" від конструкторського бюро Антонова світ побачив 1989 року. Це найбільше та найпотужніше повітряне судно у світі сьогодні. 2004-го Ан-225 внесли у Книгу рекордів Гіннесса за його 240 рекордів. Фото: скріншот з відео

У данському місті Біллуні увечері 4 лютого приземлявся найпотужніший сталевий птах у світі – український Ан-225 - "Мрія".

Чимало охочих приїхали до аеропорту подивитися на повітряного велетня, пише місцеве видання Kristeligt Dagblad.

Захоплені розмірами та можливостями українського судна, журналісти порівняли його технічні характеристики з іншим літаком.

"Звичайний пасажирський літак, наприклад "Боїнг" 737-800, має розмах крила менше половини, тобто 35,8 метра. І це 37,5 метра завдовжки. При цьому він має так звану злітну масу 640 тонн. У всьому світі існує лише один екземпляр літака, а тому це особливий день для аеропорту та для тих, хто цікавиться польотами", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрон зняв, як здіймається в небо легендарна українська "Мрія": неймовірні кадри

Зазначається, що "Мрія" втретє перебуває у Данії, і вперше літак приземлився в аеропорту Біллуна.

Подивитися, як приземляється величезний вантажний літак, на летовище прийшли до 2 тис. осіб, розповів менеджер зв'язків з громадськістю аеропорту Медс Бісп Агерснап.

"Він привертає увагу усієї Данії, але люди з Фінляндії, Норвегії, Швеції, Німеччини та Англії також приїжджають подивитися на нього, – розповів він.

Літак вилетів із Данії 6 лютого близько 14:00.

Командир екіпажа літака Ан-225 "Мрія" Дмитро Антонов показав посадку авіалайнера в сильний туман майже за нульової видимості. Туманне приземлення зняли у грудні торік в австрійському аеропорту Лінц.

Зараз ви читаєте новину «З'їхалися тисячі людей: українська "Мрія" у Данії наробила галасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі