неділя, 30 липня 2017 00:10

З-під варти відпустили 7 журналістів опозиційної газети

З-під варти відпустили 7 журналістів опозиційної газети
У Туреччині шанують пам'ять жертв подій 16 липня 2016 року - спроби державного перевороту. Фото: aa.com.tr

У Туреччині після дев'яти місяців попереднього ув'язнення, звільнили сімох журналістів опозиційної газети Cumhuriyet.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Провадження щодо них триває, але суд напередодні дозволив їм повернутися додому. Наступне засідання у їхній справі призначене на 11 вересня.

Ще четверо співробітників газети залишаються за гратами. Серед них – головний редактор видання Мурат Сабунчу та його директор Акін Аталай.

"Я думав, що буду дуже щасливим, коли вийду на волю, але сьогодні я не можу сказати такого. На жаль, четверо наших друзів досі залишаються за ґратами", – зазначив один з випущених співробітників видання, карикатурист Муса Карт.

Журналістів звинувачують у тому, що вони під час своєї роботи підтримували угруповання, які в Туреччині вважаються терористичними: "Робітничу партію Курдистану" (PПК), "Революційну народно-визвольну партію-фронт" (DHKP-C) та рух проповідника Мухаммеда Фетхуллаха Гюлена, який зараз проживає у США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Річниця перевороту в Туреччині: на вулиці вийшли тисячі людей

У ніч на 16 липня 2016 року група військовослужбовців ЗС Туреччини вчинила спробу збройного захоплення влади в країні. У Стамбулі та Анкарі відбувалися авіанальоти, на вулицю були виведені танки. До ранку президент країни Реджеп Ердоган заявив, що основні осередки повстанців ліквідовані.

Загинули 250 людей.

16 липня в Туреччині оголосили військовий стан. Після цього уряд країни періодично продовжував дію режиму НС в країні. Він передбачає окремі обмеження на пересування, проведення мітингів, демонстрацій, посилення контролю над ЗМІ. Відбулися арешти сотні людей.

Зараз ви читаєте новину «З-під варти відпустили 7 журналістів опозиційної газети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі