субота, 05 березня 2022 00:26

Жителі США неймовірно підтримують Україну – соціологія

Жителі США неймовірно підтримують Україну – соціологія
У США американці висловлюють сильну підтримку Україні. Про це свідчать результати соціологічних досліджень. ФОТО: pixabay.com

Американці підтримують економічні санкції, які увели США проти Росії. Також висловлюють стурбованість війною між РФ та Україною.

Про це йдеться у дослідженні аналітиків Bullfinch Group. Вони проаналізували кілька соціологічних опитувань, які проводилися різними американськими компаніями.

Зокрема, із 26 лютого по 1 березня опитування серед людей проводили The Economist/YouGov. Американців питали, чи непокоїть їх ситуація, яка склалася між Україною і Росією та чи схвалюють вони санкції проти РФ. На перше запитання 46% опитаних відповіли, що є дуже стурбованими. Повністю або швидше усього схвалюють санкції проти Росії 64% респондентів. Також 45% опитаних вважають гарною ідеєю уведення безпольотної зони над Україною.

Із опитування компанії Quinnipiac випливає, що 70% респондентів підтримують додаткову відправку американських військ до Європи на тлі зростаючої загрози з боку Росії. Також 57% опитаних переконані, що санкції США проти РФ на даний момент є недостатньо жорсткими. 45% людей були переконані, що Сполучені Штати роблять замало для підтримки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка вирахувала окупантів, які бомблять українців з повітря – список

Компанія CNN проводила своє опитування 25-26 лютого. У ньому 83% респондентів висловили підтримку санкціям проти Росії, а 63% опитаних заявили, що США повинні зробити більше для зупинення військової агресії Росії. 77% людей висловили стурбованість тим, що війна в Україні призведе до атаки Москви й на інші держави.

Аналіз цих опитувань показує, що у питанні України американці демонструють небувалу єдність поглядів, стверджують у Bullfinch Group.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Жителі США неймовірно підтримують Україну – соціологія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі