четвер, 07 липня 2022 17:40

Зеленський поговорив з Джонсоном

Зеленський поговорив з Джонсоном
Президент Володимир Зеленський подякував премʼєр-міністру Борису Джонсону. Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Голова держави подякував премʼєру за підтримку України з першого дня повномасштабного вторгнення, а також за лідерство у відстоюванні інтересів України на міжнародній арені. Про це повідомляє пресслужба Офіса президента.

"Усі ми із сумом сприйняли цю новину. Не лише я, а й усе українське суспільство, яке вам дуже симпатизує. Весь мій Офіс та всі українці вдячні вам за допомогу. Ми не сумніваємося, що підтримка Великої Британії збережеться, але ваше особисте лідерство й харизма робили її особливою", – наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місце Джонсона може зайняти міністр оборони

Також він розповів премʼєр-міністру про поточну ситуацію на фронті.

Окрім цього, Зеленський та Джонсон обговорили подальшу співпрацю України та Великої Британії.

"Окрему увагу сторони приділили питанням оборонної взаємодії та політичної підтримки України. Іншою ключовою темою переговорів було розблокування експорту збіжжя з українських портів", – йдеться у повідомленні.

Президент України Володимир Зеленський впевнений, що політика Великої Британії щодо України не зміниться після відставки прем'єр-міністра Бориса Джонсона. Зеленський назвав Джонсона "справжнім другом України".

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон подав у відставку. З відповідною заявою виступив у четвер, 7 липня.

Джонсон продовжить виконувати обов'язки прем'єра до обрання нового глави керівної партії. Вибори відбудуться у жовтні. Посаду прем'єра Джонсон обіймав з липня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський поговорив з Джонсоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі