субота, 25 травня 2024 05:29

Зброя для України з попередніх пакетів вже доставлена на передову

Зброя для України з попередніх пакетів вже доставлена на передову
Українські військові вже воюють зброєю з нових поставок. Фото: Укрінформ

Збройні Сили України вже отримали озброєння й техніку, яку США виділили у перших двох пакетах допомоги.

Зброя доставлена на передову. Про це йдеться в офіційній заяві Держсекретаря США Ентоні Блінкена щодо оголошення нового траншу військової підтримки, пише Укрінформ.

"Допомога з попередніх пакетів уже доставлена на передову, і ми передамо новий транш якомога швидше, щоб українські військові могли застосувати його для оборони своєї території та захисту українського народу",- наголосив глава американської дипломатії.

Він наголосив, що Сполучені Штати, а також міжнародна коаліція інших країн надалі підтримуватимуть Україну на захист її свободи.

США у п'ятницю, 24 травня, оголосили про новий пакет військової допомоги для України. Його сума складе 275 мільйонів доларів.

Пакет включає ракети для реактивної системи залпового вогню HIMARS, артилерійські снаряди калібру 155мм і 105 мм. Також у переліку є протитанкові комплекси Javelin і AT-4.

Зараз ви читаєте новину «Зброя для України з попередніх пакетів вже доставлена на передову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі