субота, 23 квітня 2022 06:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Заяви РФ щодо Придністров'я: Молдова викликала "на килим" російського посла

Заяви РФ щодо Придністров'я: Молдова викликала "на килим" російського посла
Кишинів занепокоївся через наміри Кремля захопити весь південь України і наблизитися до кордонів невизнаної Придністровської республіки. Фото: Getty Images

Міністерство закордонних справ Молдови викликало посла Росії.

Це реакція на заяву російського командувача про плани захопити південь України, а також "захистити" російськомовних у невизнаному Придністров'ї, йдеться у повідомленні МЗС Молдови.

"Міністерство закордонних справ та європейської інтеграції взяло до відома заяви представника міноборони Росії. З цією метою МЗС викликало посла Росії в Молдові Олега Васнецова та висловило глибоку стурбованість заявами російського чиновника", - сказано на сайті МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молдова не хоче продавати Україні винищувачі - ЗМІ

У відомстві також запевнили, що такі заяви Москви безпідставні та суперечать позиції Росії, яка підтримує суверенітет і територіальну цілісність Молдови в її міжнародно визнаних кордонах.

Під час зустрічі Молдова запевнила, що, відповідно до її Конституції, є нейтральною державою, і цей принцип мають поважати всі міжнародні суб'єкти, включаючи Кремль.

22 квітня командувач військами центрального військового округу РФ Рустам Міннекаєв розсекретив плани другої фази "спецоперації" в Україні. Армія РФ планує встановити повний контроль над Донбасом і Південною Україною. А також забезпечити коридор до Криму.

Зокрема, контроль над півднем України дасть ЗС РФ ще один вихід до Придністров'я, де, як заявив Міннекаєв, відзначаються факти утиску російськомовного населення.

Зараз ви читаєте новину «Заяви РФ щодо Придністров'я: Молдова викликала "на килим" російського посла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі