неділя, 25 березня 2018 16:45

Затримали лідера сепаратистів Каталонії

Затримали лідера сепаратистів Каталонії
У Німеччині затримали іспанського сепаратиста, прихильника незалежності Каталонії. Фото: Аzadliq

У Німеччині затримали Карлеса Пучдемона, лідера Католінії, який закликав жителів іспанського регіону до сепаратизму.

Його затримали 25 березня при перетині кордону Данії та Німеччини, повідомляє France-Presse.

У минолому році перемогу на дострокових парламентських виборах здобули прихильники незалежності Каталонії, їх лідером є Карлес Пучдемон, який переховується в Бельгії, щоб уникнути арешту. Колишній лідер Каталонії заявив, що має намір відновити свої повноваження у вигнанні. Однак, згідно з іспанським законодавством кандидат на посаду голови Каталонії обов'язково повинен прийти в парламент зі своєю програмою, а також взяти участь в дебатах. Тому керувати регіоном з-за кордону неможливо, адже це порушення закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд Каталонії може очолити депутат за ґратами

Дострокові вибори в Каталонії оголосили після того, як урегіоні заявили про незалежність за підсумками місцевого референдуму, проведеного в жовтні минулого року. Однак влада Іспанії признала це голосування незаконним і ввела в Каталонії пряме правління.

Колишній голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон відмовився знову очолити регіон. Про це він заявив у відеозверненні з Брюсселя. Пучдемон закликав підтримати Жорді Санчеса – іншого прихильника незалежності Каталонії.

Зараз ви читаєте новину «Затримали лідера сепаратистів Каталонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі