понеділок, 18 грудня 2023 09:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Західні компанії зазнали понад $100 млрд збитків від виходу з РФ

Західні компанії зазнали понад $100 млрд збитків від виходу з РФ
Вихід із РФ завдав понад $100 млрд збитків західним компаніям. Фото: pixabay.com

Західні країни, які оголосили про вихід своїх компаній із Росії після повномасштабного вторгнення в Україну, сукупно зазнали $103 млрд збитків.

Водночас за 2022 рік до російського бюджету надійшло щонайменше $1,25 млрд податків від продажу бізнесу з "недружніх" країн, пише The New York Times.

"Російському диктатору Володимиру Путіну вдалося перетворити відхід компаній на вигоду для лояльної еліти. Цього було досягнуто, зокрема, шляхом вимушеного продажу активів у РФ за низькими цінами і контролю з боку Путіна над вибором покупців цих активів", - йдеться у публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія завдала економічного удару по РФ

У якості прикладу видання наводить угоду з російськими активами нідерландської пивоварної компанії Heineken, в яку втрутилася влада Росії. Згідно з джерелами, близькими до переговорів, російська влада відхилила угоду Heineken і передала активи парфумерній компанії Arnest Group.

Нідерландська пивоварна компанія Heineken завершила вихід із Росії, продавши свої підприємства російській Arnest Group за символічну суму.

Ціна покупки бізнесу Heineken у РФ за 100% акцій становить €1, заявили у компанії 25 серпня, передає Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Західні компанії зазнали понад $100 млрд збитків від виходу з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі