пʼятниця, 08 квітня 2022 12:51

Заморожені активи й заборона на поїздки: ЄС запровадив санкції проти доньок Путіна

Заморожені активи й заборона на поїздки: ЄС запровадив санкції проти доньок Путіна
Фото: youtube Вслід за США ЄС запровадив санкції проти доньок Путіна

Європейський Союз запровадив санкції проти двох повнолітніх доньок президента Росії Володимира Путіна.

Примусові заходи діють у рамках нового пакету заходів, спрямованих проти Росії за її вторгнення в Україну, пише Associated Press.

ЄС включив Марію Воронцову та Катерину Тихонову до свого оновленого списку осіб. Їм загрожує заморожування активів та заборона на поїздки, розповіли чиновники ЄС анонімно. Оновлений список санкцій ще не опублікований.

Цей крок від європейського блоку слідує за аналогічним кроком Сполучених Штатів двома днями раніше.

У зв'язку з доказами катувань і вбивств у зонах бойових дій за межами Києва ЄС вирішив запровадити п'ятий пакет заходів у відповідь на війну Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старша дочка Путіна розлучається з чоловіком - назвали причини

Окрім санкцій проти фізичних осіб, блок із 27 країн також затвердив ембарго на імпорт вугілля. Це будуть перші санкції ЄС, спрямовані проти прибуткової енергетичної галузі Росії через її війну в Україні, вони оцінюються в 4 млрд євро ($4,4 млрд) на рік. ЄС уже почав працювати над додатковими санкціями, зокрема, стосовно імпорту нафти.

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти доньок президента Росії Володимира Путіна, про яких він ніколи не говорив.

Тихонова - технічний керівник, робота якого підтримує уряд РФ та оборонну промисловість.

Воронцова керує фінансованими державою програмами, що отримали від Кремля мільярди доларів на дослідження в галузі генетики та перебувають під особистим контролем Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Заморожені активи й заборона на поїздки: ЄС запровадив санкції проти доньок Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі