четвер, 03 лютого 2022 14:30

Загроза екологічної катастрофи: біля Нігерії вибухнуло судно з нафтою
3

Біля берегів Нігерії вибухнуло нафтовидобувне судно FPSO Trinity Spirit.

На момент аварії на борту було 10 членів екіпажу, пише Bloomberg з посиланням на заяву компанії Shebah Exploration & Production Co., яка орендує судно.

"Судно вибухнуло вранці 2 лютого, але станом на ранок 3 лютого все ще горіло. Інформації про загиблих поки що немає. Висока ймовірність екологічної катастрофи", - йдеться у повідомленні.

Фото: businessday.ng

Компанія заявила, що розслідує причину вибуху. Наразі невідомо, скільки сирої нафти зберігалося на Trinity Spirit. Водночас операторка судна повідомила, що Trinity Spirit може зберігати понад 2 млн барелів нафти.

FPSO – це плавуча установка, яка може або самостійно добувати нафту, або накопичувати її з сусідніх морських платформ. Вона зберігається там до відвантаження у нафтоналивний танкер чи відправки нафтопроводом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виверження вулкана в Тихому океані призвело до екологічної катастрофи

Біля Новоросійська у РФ росіяни розлили нафту в Чорному морі. Це вплине на життя морських тварин і на людей. У "Грінпіс" попереджають: у разі шторму розлив уже не вдасться відловити.

Щоб ліквідувати розлив, необхідні спеціальні судна, у яких є морські бони - спеціальні загородження, що запобігають розповсюдженню забруднення, кажуть екологи.

Зараз ви читаєте новину «Загроза екологічної катастрофи: біля Нігерії вибухнуло судно з нафтою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі