вівторок, 29 червня 2021 16:22

З'ясували секрет найстарішої людини на планеті

З'ясували секрет найстарішої людини на планеті
Секер Арслан відзначила 119-річчя, що зробило її найстарішою людиною в світі. Але її сім'я неправильно порахувала, подарувавши торт до 120-річчя / Newsflash

Жінка в Туреччині стверджує, що в неділю, 27 червня, відзначила 119-й день народження. Це робить її найстарішою людиною на Землі.

Секер Арслан відзначила дату в оточенні родини в місті Амасья. Відповідно до її водійських прав, вона народилася 27 червня 1902 року. Але сім'я неправильно порахувала, подарувавши торт до 120-річчя. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені порахували, до скількох років може максимально прожити людина

В Арслан шестеро дітей і 12 онуків. Її матір дожила до 110 років. Дочка Серап Юексель пов'язує довге життя матері з тим, що їла натуральні яйця, масло, мед, сир і домашні йогурти. Хоча довгожителька потерпає на хворобу Альцгеймера, в іншому вона здорова.

За словами Юексель, мати шкодує тільки про те, що не має правнуків, яких можна додати в генеалогічне древо. Жінка живе з дочкою, зятем і двома онуками. Сім'я злякалася, коли пів року тому заразилася коронавірусом. Однак, попри те, що жили в одному будинку, не передали вірус, бо дочка зробила все можливе, щоб не заразити матір.

Арслан провела більшу частину святкування в молитвах і згадуючи спогади з тривалого життя. Вона пережила Першу світову війну, пандемію іспанського грипу, падіння Османської імперії, Другу світову війну, холодну війну, а тепер коронавірус.

Місцева влада хоче відзначити її день народження публічно, щоб жінка могла претендувати на титул найстарішої, обігнавши нинішнього рекордсмена, японця Кані Танака. Той народився на пів року пізніше - 2 січня 1903-го. Найстарішою людиною, яка зафіксовано найдовше прожила на Землі, була француженка Жанна Кальман, яка народилася 21 лютого 1875 року, а померла 4 серпня 1997-го, проживши 122 роки.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували секрет найстарішої людини на планеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі