четвер, 26 жовтня 2023 08:26

Зʼясували, чому ЦАХАЛ відклав наземну операцію в Секторі Гази

Зʼясували, чому ЦАХАЛ відклав наземну операцію в Секторі Гази
Фото: eastnews.ua

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) вирішила відкласти проведення наземної операції на території Сектора Гази на прохання Сполучених Штатів Америки.

Ізраїль відтермінував початок операції до кінця цього тижня, щоб США мали більше часу на посилення протиповітряної оборони на Близькому Сході, пише The Wall Street Journal.

"У Пентагоні вважають що американські війська на Близькому сході потребують більшого захисту, оскільки саме вони можуть стати ціллю для бойовиків під час проведення наземної операції на території Сектору Гази", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики ХАМАСу два роки приховували плани атаки на Ізраїль

Джерела видання повідомили, що американці планують розгорнути у регіоні близько 20 систем ППО для захисту військ США.

Журналісти повідомили, що Ізраїль погодився на прохання Вашингтону, а також розглядає питання щодо постачання гуманітарної допомоги на території Сектору Гази.

Ізраїль перебуває в розпалі війни, яку розв'язала терористична група ХАМАС, що вже шкодує про це. Водночас наземний наступ армії оборони Ізраїлю відкладається зі "стратегічних міркувань". Про це заявив начальник штабу Армії оборони Ізраїлю генерал-лейтенант Герці Галеві.

За словами очільника ЦАХАЛу, військові будуть захищати свій дім всіма засобами. А те, що сталося 7 жовтня, коли ХАМАС вбив 1400 людей в Ізраїлі, є безпрецедентним з моменту заснування цієї держави.

Зараз ви читаєте новину «Зʼясували, чому ЦАХАЛ відклав наземну операцію в Секторі Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі