пʼятниця, 17 червня 2022 17:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Вторгнення РФ в Україну загрожує хаосом у Європі - Байден

Вторгнення РФ в Україну загрожує хаосом у Європі - Байден
Президент США Джо Байден вважає, що президент РФ Володимир Путін не зупиниться. Фото: eastnews.ua

Російське вторгнення в Україну загрожує хаосом у Європі.

Участь Білорусі може очікувати й інші європейські країни. Про це заявив президент США Джо Байден в інтерв'ю виданню Associated Press.

"У нас був варіант нічого не робити - це ще гірше. Якби він (президент РФ Володимир Путін. - Gazeta.ua) вторгся в Україну й узяв би її під контроль, як і Білорусь, що вже сталося, то це стало б загрозою для НАТО. І все це могло бути набагато жахливішим", - сказав Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент закликав Захід дати більше важкого озброєння

Путін продовжить рух, на думку Байдена. І це загрожує "хаосом у Європі".

"Я боюся, що сталося б те, що ви побачили б хаос у Європі. Ви б побачили, що вони рухаються далі. Ви вже побачили, що вони роблять у Білорусі. Що може статися в сусідніх країнах. Дивіться, що сталося б у Польщі, Чеській Республіці та в усіх країнах-членах НАТО. Наприклад, причина, через яку Путін сказав, що збирається вторгнутися в Україну, полягала в тому, що він не хотів, щоб вони вступали до НАТО. І він хотів своєрідної фінляндизації НАТО. Натомість він має НАТОзацію Фінляндії", - заявив він.

Також президент США підкреслив, що переконаний, якщо дозволити Росії та Путіну діяти, він не зупиниться.

Джо Байден не шкодує про запровадження санкцій проти Росії. Хоча вони й стимулюють зростання цін і створюють цим політичні ризики для демократичної партії в рік виборів. Запровадження санкцій є найкращою відповіддю на початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну, заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Вторгнення РФ в Україну загрожує хаосом у Європі - Байден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі