неділя, 23 липня 2023 14:35

Володін зганьбився брехнею про Польщу та Україну

Володін зганьбився брехнею про Польщу та Україну
Голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив, що українців хочуть замінити поляками. Фото: РБК

Голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив, що Польща та Литва приготували 25-тисячне військо для окупації заходу України.

Він вважає, що Захід хоче використати "імперські амбіції Польщі". Написав про це у Telegram.

"Сотні тисяч мешканців України мають загинути на фронті (для цього київському режиму постачається дедалі більша кількість озброєння), а решта – втратити свою національну ідентичність", – заявив Володін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зганьбився претензією до Польщі

Він вважає, що українська влада запровадила закон, який прирівнює поляків до українців. У Сумській та Чернігівській областях нібито українців виганяють із житла, прагнучи замінити їх на лояльних поляків. При цьому польську мову нібито включили до списку іспитів до вузів і українців навертають у католицизм.

"Поляки хочуть повернути собі, як вони вважають, свої історичні землі – Східні Креси. Громадяни України на цих теренах їм не потрібні. Вашингтон та Брюссель продовжать вести війну до останнього українця", – вважає голова Держдуми.

Президент країни-агресорки Володимир Путін загрожує не лише Україні, але Європі та світу. У разі перемоги, він би пішов війною на Молдову і Грузію, країни Балтії, Польщу. Тому західні партнери повинні допомагати, щоб ми перемогли й не дали іншим диктаторам поганий приклад, що можна безкарно нападати на сусідів. Дієві гарантії захисту від Альянсу могли б захистити нас від нападу в 2014-му та 2022-му. Канберра мала б приєднатися до гарантій безпеки України, якщо такі будуть від НАТО. Альянс повинен прийняти Україну, а до цього його члени мають надавати нам військову підтримку. Про це Gazeta.ua розповів колишній прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт.

Зараз ви читаєте новину «Володін зганьбився брехнею про Польщу та Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі